100 til topps på Jærens høyeste topp!

TIL TOPPS: Alle 100 samlet rundt varden på Brusaknuten 430 moh. og med fantastiske utsikt over Høg-Jæren.
TIL TOPPS: Alle 100 samlet rundt varden på Brusaknuten 430 moh. og med fantastiske utsikt over Høg-Jæren. Foto: Finn Strand

Søndag 14. juni ble 100 personer med til topps på Brusaknuten 430 moh. I sterk nordavind holdt vi oss fast i varden for å nyte den fantastiske utsikten over Høg-Jæren. 

I samarbeid med Jæren turlag arrangerte turistforeningen tur for alle til Jærens høyeste topp. Sol, kuling fra nord og 10 grader i lufta var rammene rundt en svært vellykket tur.

Turen startet ved Mellomstrand på Rv 504. Turleder og journalist Helge Johanson ledet an, som han har gjort såmange ganger før på denne turen. Allerede i 2002 arrangerte Stavanger Aftenblad og Helge Johanson tur til Brusaknuten. Da bygde mer enn 300 Aftenblad-abonnenter varde på toppen av Brusaknuten. Siden merket Aftenbladet en liten rundtur opp og ned til toppen fra skilleplassen inn av Mellomstrand. Takket være én av grunneierne, Ola Håland i Ognedalstølen beitelag, er det nå merket en kjekk 3 timers rundtur til toppen. Det var denne turen vi gikk i dag.

Overraskelsen var stor for mange da Fiona fra Time kulturskole dukket opp med fiolinen sin. I le for nordvesten og med et naturlig amfi med plass til alle, spilte Fiona tre vakre melodier som sto seg til omgivelsene og naturopplevelsene. Takk til Fiona som spilte så fint tross kalde fingrer og blafrende noteark.

Underveis på turen la Helge Johanson inn flere stopp hvor interessant lokalhistorie ble formidlet og kjente topper i det fjerne pekt ut. På toppen av Brusaknuten måtte alle skrive seg inn i boka, og det obligatoriske gruppebildet ble tatt. Etter 4 timer var runden gått, og vi var tilbake ved bilene.

Takk til alle deltakerne for en flott tur i Friluftslivets år! 

Annonse

Skrevet av Torgunn Skrudland 21. juni 2015