Takk til alle våre frivillige

For hver tredje deltaker i styrkeprøven Tripp Trapp Triathlon står det en frivillig. For Ingvild Bowitz (55) er dugnaden noe hun gleder seg til hvert år.
For hver tredje deltaker i styrkeprøven Tripp Trapp Triathlon står det en frivillig. For Ingvild Bowitz (55) er dugnaden noe hun gleder seg til hvert år. Foto: John Petter R. Nordbø

5. desember er det FNs internasjonale dag for frivillighet og vi markerer dagen til ære for alle de fantastiske frivillige som bidrar i Stavanger Turistforening!

Visste du, at for hver tredje deltaker i styrkeprøven Tripp Trapp Triathlon står det en frivillig. For Ingvild Bowitz (55) er dugnaden noe hun gleder seg til hvert år.

– Jeg er redd for å gå glipp av noe, så jeg er der hele dagen. Det er så fint å se hvor glade de er når de kommer i mål etter mange timers løping, med «sørpe» til ørene, sier Ingvild Bowitz, mangeårig ildsjel for Stavanger Turistforening.  

Det er gjerne deltakerne som stjeler overskriftene under Tripp Trapp Triathlon, men uten Bowitz og over 40 andre frivillige ville det aldri blitt noe av foreningens sprekeste arrangement.  

– Jeg har vært med siden aller første gang da Tripp Trapp ble arrangert. Jeg var også med på den første turen til Per. Det var derfor jeg ble med som frivillig den gangen, sier Bowitz.

Med Per mener hun Per Henriksen, Tripp Trapp-initiativtaker for 15 år siden og driftssjef i STF i dag.  

Krevende logistikk

Bowitz kan fortelle at arrangementet har blitt mer og mer profesjonelt med årene. Det er nemlig litt av en logistikk som skal til for å gi deltakerne en trygg og minnerik reise på kajakk inn fjorden, på løpesko opp trappene og videre til Vinddalen, og på sykkelsetet til målgangen på Oanes.

– I 2018 var alt veldig på «G», og det er ikke så travelt som det var i begynnelsen. Nå har vi alle dedikerte oppgaver, og slipper å springe så mye som vi gjorde i de første årene, fortsetter hun.

Før i tiden tok Bowitz og de andre frivillige tiden med stoppeklokke. I tillegg var de langt færre folk til å ta seg av alle oppgavene.

– Alle frivillige måtte virkelig henge i for at konkurransen skulle komme i havn, og vi har hatt noen krevende episoder i løpet av disse årene, som da ferja reiste fra Flørli uten å ville ta med kajakkene. Heldigvis har det stort sett gått ganske så knirkefritt, sier hun.

Sosialt

Tripp Trapp Triathlon er et spesielt arrangement, for der et stort arrangement som 7-nutsturen gjerne har 80 til 100 frivillige på 3-4000 deltakere, har Tripp Trapp gjerne én frivillig for omtrent hver tredje deltaker.

– Det å få med seg hele prosessen, og se hvor glade alle blir når de har «perset» eller bare kommet til mål, det er givende, sier hun.

Bowitz er der fra grytidlig morgen til sent på kveld, for hun liker å få med seg alt som skjer, når hun først har satt av hele dagen til dugnad.

– Jeg synes det sosiale ved å være frivillig har blitt bedre og bedre. Det er kjekt å se at det er både gamle og unge med. I 2018 la jeg merke til at det var flere ungdommer enn før, sier hun.

Nå gleder 55-åringen seg allerede til neste års arrangement.

– Jeg blir alltid med så sant det ikke krasjer med noe annet, slår hun fast med et smil.

Foto: Kenneth McDowell

Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 4. desember 2018