SELGER: Bjerkreims-jenta Amy Mir (25) selger en rekke klær hun ikke lenger har behov for. På Grønn fredag kan du blant annet kjøpe denne Northpeak-jakken på Vipps-stativet.
SELGER: Bjerkreims-jenta Amy Mir (25) selger en rekke klær hun ikke lenger har behov for. På Grønn fredag kan du blant annet kjøpe denne Northpeak-jakken på Vipps-stativet. Foto: Privat

Gjør som Amy – selg eller bytt turklærne du ikke trenger

DNT ung Stavanger tenker på kloden og vil hoppe av kjøpegaloppen. På fredag bytter de ut Black Friday med Grønn fredag på Tursenteret i Kannik. 

Én som har levert inn klær til brukt- og byttedagen Grønn fredag er Amy Mir. Hun er turleder for Stavanger Turistforening, ivrig Tripp Trapp Triathlon-deltaker og ekspedisjonsfarer. I vinter la hun ut på en 45 dagers skitur alene sammen med huskyen DeeDee. Turen gikk 750 km langs finskegrensa. 

Grønn fredag er en nasjonal byttedag der du kan bytte inn friluftsklær og -utstyr du ikke trenger og samtidig gjøre noen skikkelig gode kupp. Vi tror de aller fleste av oss har en del ting i skapet vi ikke bruker. Hvorfor ikke bytte det i noe nyttig i stedet? 

Det har blitt en kjent sak at nordmenn er i verdenstoppen på kjøp av sports- og turutstyr. Dette er noe DNT ung Stavanger er svært bevisste på. Derfor har Grønn fredag kommet for å bli! Som et motsvar til Black Friday åpner vi Tursenteret for bytting og salg av brukte klær og utstyr fredag kveld. 

Amy stiller seg bak Miljøvettreglene, og har tatt med seg en rekke klær og utstyr hun ikke lenger har behov for. Disse kommer hun til å selge under Grønn fredag i STFs Tursenter 23. november. 

Hun har tatt med seg en fôret jakke fra Fjällräven, én varm jakke fra Northpeak, Bergans-jakke, samt toppturski til herre, fleecejakke fra Norrøna og en vindlue fra Lowe Alpine. Dette er bare noen av tingene som selges under Grønn fredag. I tillegg blir det mulig å bytte til seg en haug med ting. 

Konseptet fungerer som følger:

1. Du kan BYTTE eller GI BORT utstyr til noen andre som trenger det. Lever inn noe og få muligheten til å bytte til deg utstyr du har bruk for. Ønsker du å gi bort uten å ta med deg noe er du selvsagt velkommen til det.

2. Du kan SELGE utstyret ditt ved at vi klistrer en lapp på produktet med pris og ditt telefonnummer, slik at kjøperen kan vippse deg penger. Du bestemmer prisen selv, og kan velge om du ønsker å være der på kvelden om en kjøper for eksempel skulle lure på noe vedrørende ditt produkt.

Tursenteret har som vanlig åpent i den ordinære åpningstiden mellom kl. 10.00 og 16.00. Så snart butikken har stengt setter DNT ung i gang med å rydde inn brukte varer. Grønn fredag har åpent mellom 17.00 og 19.00. 

Les hva styreleder Torkel Reinertsen i DNT ung Stavanger skriver om miljøvett: – Store ting må til for at vi kan gi fremtidens generasjoner en ideell verden, og som enkeltmennesker har vi kapasitet til å gjøre en innsats sammen


BRUKT: Styreleder Torkel B. Reinertsen i DNT ung ikledd bare brukte klær fra Vipps-stativet på Tursenteret. Buksa er fra Fjällräven, mens jakken er fra Norrøna og vesten er fra Bergans.
BRUKT: Styreleder Torkel B. Reinertsen i DNT ung ikledd bare brukte klær fra Vipps-stativet på Tursenteret. Buksa er fra Fjällräven, mens jakken er fra Norrøna og vesten er fra Bergans. Foto: John Petter R. Nordbø

Annonse

EKSPEDISJONSFARER: Amy Mir gikk 750 km på ski langs finskegrensa i vinter. Helt alene. Den blå jakken hun har på seg kommer for salg på Vipps-stativet i Tursenteret.
EKSPEDISJONSFARER: Amy Mir gikk 750 km på ski langs finskegrensa i vinter. Helt alene. Den blå jakken hun har på seg kommer for salg på Vipps-stativet i Tursenteret. Foto: Privat

Skrevet av John Petter Nordbø 20. november 2018