– Vi beklager

Trecampen i Preikestolen Basecamp var et populært samlingspunkt i flere år. Drift og vedlikehold ble dessverre utfordrende, og Stavanger Turistforening har valgt å demontere campen inntil videre.
Trecampen i Preikestolen Basecamp var et populært samlingspunkt i flere år. Drift og vedlikehold ble dessverre utfordrende, og Stavanger Turistforening har valgt å demontere campen inntil videre. Foto: Dag Knudsen

Stavanger Turistforening rigget ned trehyttene i Preikestolen Basecamp i 2015, men opprydningsarbeidet ble ikke ferdigstilt. Daglig leder Preben Falck beklager og kan fortelle at siste del av jobben skal utføres umiddelbart. 

I lokalavisen Strandbuen onsdag 31. oktober er det skrevet en sak om manglende opprydning fra Stavanger Turistforening sin trecamp ved Mosli. Vi tar saken svært alvorlig og er i gang med å ferdigstille opprydningen.

– Her har vi dessverre feilet, og vi skal gjøre alt for at situasjoner som dette ikke oppstår igjen. Vi beklager på det sterkeste, sier Falck. 

Rydder nå

Naturvennlig virksomhet er en av turistforeningens kjerneverdier og skal kjennetegne alt vi gjør. Foreningen jobber kontinuerlig med sin miljøprofil og ønsker å være et forbilde for andre.

– Vi har behov for helikoptertransport for å hente ut det siste som ligger igjen. Sekkene har stått klar i lengre tid, så har planen vært å koordinere det med annet arbeid i området. Denne forklaringen er ingen unskyldning, for det har blitt liggende altfor lenge, sier Falck. 

Bestyrer ved Preikestolen fjellstue, driftsavdelingen i Stavanger Turistforening, frivillige og ansatte står nå klar for å ta tak i opprydningen ved Mosli. 


Annonse

Skrevet av Henriette Gill 31. oktober 2018