Stinettet ved Dalsnuten er oppgradert

Innbydende og flott steinsti langs Revholstjørn
Innbydende og flott steinsti langs Revholstjørn Foto: Per Henriksen

Turgåere ved Dalsnuten i Sandnes har sikkert lagt merke til det omfattende arbeidet som er gjort på stinettet. Sherpaer fra Nepal og steinleggere fra Sandnes turlag har sammen gjort et kjempeløft for å utbedre stiene og stanse erosjonen i området.

Der det før var sørpe og sleipt, er det nå flate steinheller som bringer deg tørrskodd over våte partier ved Revholstjørn. I tillegg er det opparbeidet en liten badeplass og bygget bord og benker i stein på østsiden av vatnet. Nå kan rullestolbrukere og barnevogner ikke bare komme seg opp grusveien til vatnet, men faktisk også trille nesten til foten av Dalsnuten. 

Landskapsvern
Turområdet på Gramstad er et av de mest brukte turområdene i Rogaland. Ferdselsteller viser at det i gjennomsnitt er 557 passeringer per dag. De fleste turgåerne går opp på Dalsnuten for å nyte den flotte utsikten over Nord-Jæren, og denne trafikken sliter på landskapet. For å unngå at kulturlandskapet ødelegges og verdien av turområdet svekkes, har det vært helt nødvendig med forebyggende tiltak. 

Statlige midler
Det er statlige midler fra Rogaland fylkeskommune til Sandnes kommune, som har gjort arbeidet mulig. I disse dager er Sandnes kommune også i gang med trafikksikring og utviding av parkeringsplassen på Gramstad.  

Annonse

Skrevet av Torgunn Skrudland 24. oktober 2018