Sandsa legges ikke ned

Sandsahytta ligger nydelig til ved Sandsavatnet.
Sandsahytta ligger nydelig til ved Sandsavatnet. Foto: Stavanger Turistforening

Venner av Sandsa, Flørlistølen og gamle Skåpet kan puste lettet ut. Styret i STF har bestemt å trekke tilbake forslaget om å legge ned hyttene. I stedet vises det til økt trafikk og nye tanker for videre drift.

Det var i april 2017 at medlemmer av STF ble oppfordret til å si sin mening om Grasdalen, Sandsa, Flørlistølen og gamle Skåpet skulle legges ned. Argumentet for nedleggelse var lite trafikk på hyttene. 

I mellomtiden har det motsatte skjedd. Ny hytte på Skåpet har økt trafikken i området, og gamle Skåpet har vært flittig i bruk. Likedan er det for Flørlistølen. Hytta ligger på ruta Lysefjorden rundt, og har fått et oppsving i besøkstallet. 

Når det gjelder Sandsa har engasjementet for bevaring vært stort. Mosvatnet hytteforening på Gullingen har gitt tilskudd til bygging av helårsbru over Fiskånå, hvor en på sikt ser muligheten for å ta hytta i bruk også vinterstid. Det er også søkt Statnett og Statkraft om økonomisk tilskudd til samme formål. Ildsjeler har dannet fadderlag, og dugnadstur er bestemt. 

Grasdalen står fremdeles for nedlegging, men i den sammenheng har vi samtaler med Statnett om ny hytte ved Trollgarden, på østsiden av Nordre Brendekuten. En slik hytte vil tjene som erstatning for Grasdalen. 

Interiør fra hytta i Grasdalen
Interiør fra hytta i Grasdalen Foto: John Petter R. Nordbø

Annonse

Skrevet av Torgunn Skrudland 3. oktober 2018