Slik blir nye Bakken!

Første grovskisser av Bakken gård i Lysefjorden.
Første grovskisser av Bakken gård i Lysefjorden.

Søndag 16. september blir det nøkkeloverrekkelse på Bakken gård i Lysefjorden. Vi feirer startskuddet for videre driftsansvar med Jubileumstur og Vandrefestival.

Sjelden har vi vel hatt en like god anledning til å feire, som jubileumsturen til Bakken gård i Lysefjorden søndag 16. september. Festen blir selve avslutningen på Lysefjorden vandrefestival, og på toppen av det hele skal vi feire at kommunestyret i Forsand har besluttet å overlate driftsansvaret for huset og låven på Bakken til Stavanger Turistforening. 

Omvisning

– Vi skal ha en guidet omvisning på fjellgarden, som sist ble bebodd av Gjertrud og Johannes Bakken. Sistnevnte dro fra stedet i 1973, og testamenterte gården til Forsand kommune, forteller  styreleder i Stavanger Turistforening, Gunhild Holtet Eie.

I løpet av de siste årene har fjellfanter, turister og historieinteresserte kost seg på den vakre fjellgården, og forhåpentligvis blir det enda hyggeligere i fremtiden.

– Etter nøkkeloverrekkelsen kommer vi til å fortelle litt om STFs driftsplaner for stedet i årene som kommer. Vi kan røpe at huset kommer til å få en kraftig oppgradering, sier Eie. 

Lær mer om livet til eventyrlige Pilt-Ola

Blant de øvrige godbitene på programmet er folketoner ved Kristin Sandvik og Olaug Hebnes fra Suldal, guidete vandreturer til fantastiske Skurvedalen og Myra, leker for barn og voksne, i tillegg til salg av mat og drikke. 

– Deltakerne på festen kommer fra alle kanter. Noen kommer med båt fra Lysebotn og jubileumsfesten på Lysefjorden Turisthytte kvelden før. Andre kommer med buss fra Jørpeland, Tau og Årdal, mens atter andre kommer gående fra andre steder langs fjorden, forklarer prosjektleder i Stavanger Turistforening, Anne Katrine Lycke.  

Programmet starter fra klokka 12.00 og utover, og det er fint mulig å stikke innom når som helst i løpet av dagen og ettermiddagen.

– Den gamle fjellgarden er på mange måter et historisk midtpunkt i Lysefjorden, og hjemstedet til fjordens mest kjente karakter: Pilt-Ola. Under festen får vi høre et kåseri om han og fjorden, ved Tora Liv Thorsen, ved Forsand sogelags, forteller Lycke. 

NB! Turen til Bakken er en del av Lysefjorden vandrefestival: Her kan du lese hele STFs program under vandrefestivalen. 


Annonse

Skrevet av John Petter Nordbø 7. september 2018