Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Vi søker engasjerte foreldre

Foto: Foto: Marius Vervik

Turboklubben er et DNT konsept med friluftsklubb for barn som treffes hver eller annenhver uke. Det er ikke fast oppmøte og alle barn stiller sammen med en voksen.  Målet er å lære barn om enkelt og naturvennlig friluftsliv ved å være ute sammen, leke, oppleve, undre utforske og lære om naturen.

BARNAS TURLAG DYRSNES

Dyrsnes naturlåve ligger flott til ved Store Stokkavann i Stavanger. Dette er et eldorado med tanke på enkelt og grunnleggende friluftsliv.  I denne bynære «villmarka» er det mange muligheter, alt i fra kanopadling, bålkos og alt det som trengs for å tenne frilufts-gnisten og gleden for små og store.

Stavanger Turistforening har et samarbeid med Stavanger kommune og friluftslåven på Dyrsnes som kan benyttes til dette formålet.

Dersom du ønsker å være med og bidra her ta kontakt med Kristine Helland i STF sin administrasjon kristine@stf.no 977 51 692

Vi har følgende aktivitetstilbud: 

Miniturbo ( 0-8 år)  Vi har siden 2017 hatt onsdagstreff for foreldre og barn fra 0-8 år. Nå trenger vi flere engasjerte foreldre som ønsker å sitte i en arbeidsgruppe for å organisere treffene. I tillegg er det nødvendig med frivillige som kan være med å åpne/stenge låven og tenne bål/ grill. Det vil også være behov for å organisere helt enkle aktiviteter for barna. Arrangementene varer i ca 2,5 t. hver onsdag fra kl. 17.00. Deltakerne spiser kveldsmat/ middag sammen.

Hvordan organiseres oppgavene: Det er behov for en liten arbeidsgruppe som skal organisere kalenderen slik at det er 1-2  frivillige som kan åpne og stenge hver onsdag gjennom året. ( vi har pause i skolens ferier) Arbeidsgruppen har også ansvar for å holde liv i Barnas Turlag Dyrsnes sin side på Facebook.  De frivillige skal tenne bål/ grill og ønske velkommen/inkludere nye inn i gruppen. Noen ganger legger vi opp til organiserte aktiviteter/ leker eller bare har frilek. Det er foreldrene selv som har ansvar for egne barn og tilbudet er gratis. Arbeidsgruppen får opplæring og støtte fra kontaktperson i Stavanger Turistforening.

Hvem ser vi etter: I arbeidsgruppen trenger vi sosiale personer som liker å organisere og treffe nye mennesker. Erfaring fra facebook er ikke nødvendig, du kan få opplæring.

Turboklubben Gramstad
Turboklubben Lysefjorden (Bergen)

Annonse

Skrevet av Kristine Helland 4. september 2018