#holdfjelletrent i sommer

Foto: Harald Thorkildsen

Ikke la andres søppel skjemme din naturopplevelse til fjells. Tagg søppelet, ta det med hjem og bli med i trekningen av et gavekort på våre betjente anlegg. 

Broene er lagt ut og stiene er merket. Sengene er oppredd, og matlager og kjøkken er fylt med lokalmat. Nå gjør vertskap, hyttevakter og foreninger seg klare til å ta imot sommerens fjellvandrere. 

– Lørdag 30. juni åpner alle DNT sine betjente hytter for sommeren, og vi gleder oss til å ta i mot fjellfolket. I den anledning har vi en liten oppfordring, som også er sommerens store konkurranse i Stavanger Turistforening: #holdefjelletrent, sier arrangements- og markedssjef på Haukeliseter fjellstue, Marcus Andersson. 

Han forklarer videre at årets sommerkonkurranse oppfordrer alle turgåere til å ta med søppelet hjem. 

– Det eneste du trenger å gjøre er å ta et bilde av søppelet du har funnet, til fjells, poste det på Instagram og tagge bildet med #holdfjelletrent. Samtidig som du slår er slag for renere natur, er du med på trekningen av et opphold på en av våre fire betjente hytter, sier han. 

Fire gavekort

Haukeliseter fjellstue, Preikestolen fjellstue, Stranddalen turisthytte og Lysefjorden turisthytte gir bort en overnatting og treretters middag for to.

– Vi som bor og jobber her på Haukeliseter plukker det søppelet vi ser til fjells, men dette er en jobb som alle som går i fjellet må bli med på. Ingen kan gjøre alt men alle kan få gjort noe, sier Andersson.

Alle bilder som blir tagget har en sjanse til å vinne. De fire vinnerene blir trukket fredag 31. august. 

– Her får dere muligheten til å gjøre en god gjerning på tur, og inspirere flere til å plukke søppel, og ikke minst bidra til et renere fjell. Foto: Line Hårklau

Annonse

Skrevet av Henriette Gill 27. juni 2018