Jubilerer med Sankefestival

Vi fortsetter 150 års-feiringen til DNT, og inviterer til Sankefestivalen med Hjelmeland Turlag!  – Dette blir ein fest for naturen, og det den har å gi oss av fantastiske produkt og opplevingar, sier leder for turlaget, Svanhild Hjorteland Gbada. 

Festivalen skjer midt i Hjelmeland sentrum: Hjelmelandsvågen, og du er invitert! 

– Det blir en rekke aktivitetar for små og store knytt til sanking i hage og utmark. Du kan melde deg på ein av aktivitetane, eller kom og nyt dagen med oss og sjå og smak på kva me kan laga av naturens produkter, forklarer Svanhild. 

Eget sanketorg

Det blir torg i Hjelmeland sentrum, hvor du kan kjøpe hjemmelaget syltetøy, honning, granbarsirup, bringebærsirup, og mange flere fantastiske produkter fra naturen. I tillegg blir det kurs, turer og konkurranser gjennom hele helgen. 

– Båtane fer blant anna på sjøen og trekk teiner og garn klokken 10.00 på lørdagen. Vel i land blir det sløying av fisk og krabbekoking, og festivalkokken ArvesMat AS får ferske råvarer til kafeen, så da kan du få smake på fangsten i løpet av dagen, sier Svanhild. 

Turlag-lederen inviterer flere til å stå på stand, hvis de har noe hjemmelaget som de ønsker å vise frem eller selge.

– Me ønskjer mangfold på torget - Alt som er relatert til sanking frå natur og hage er relevant, ferske og foredla produkt og handtverk. Her kan alle få standplass, gratis. Det er bare å melde seg på til mail: hjelmelandturlag@stf.no

Annonse

Nokre av aktivitetane treng påmelding og har avgrensa med plassar.

SANKERELATERTE KURS

NB! Noen av aktivitetene krever påmelding, og har begrenset med plasser. 

Skrevet av Henriette Gill 27. juni 2018