Dobler kapasiteten i Viglesdalen

Den nye hytta vil ligge 100 meter fra de eksisterende bygningene, og bli et flott supplement til miljøet innerst i Viglesdalen.
Den nye hytta vil ligge 100 meter fra de eksisterende bygningene, og bli et flott supplement til miljøet innerst i Viglesdalen. Foto: Odd Inge Worsøe

Til høsten blir det ny turisthytte i Viglesdalen! Den gamle hytta fra 1991 bærer preg av å være en av STFs mest populære hytte gjennom årene. Med ny hytte blir det 36 flere sengeplasser, ny brønn med vann til hytteveggen og innedo.   

Den nye hytta skal plasseres ca. 100 meter fra eksiterende hytte. Grunnmuren er støypt, og nå er det byggefirmaet OKS Norgeshus som skal reise hytta. Arkitektene bak bygget er ArkVest.

- Når nyhytta står ferdig, pusser vi opp gammelhytta, samt gjør den eldste hytta fra 1931 om til hundehytte for to- og firbeinte, forteller Per Henriksen, driftsleder i STF.

Stavanger Aftenblad benyttet finværet i forrige uke til et besøk i Viglesdalen. Her kan du lese den strålende reportasjen.

Budsjettet for hytta er på ca. 4 millioner, hvor 3,5 millioner allerede er finansiert gjennom Olav Thons DNT-Stiftelse, Stavanger kommune og Spillemidler fra Norsk Tipping. Det resterende beløpet tenker en å få inn via kronerulling.

Annonse

Skrevet av Torgunn Skrudland 11. juni 2018