Klar for tidenes friluftssommer?

Foto: Marius Dalseg Sætre

Lengter du etter å ligge i en blomstereng, spise høydemeter, legge deg til lyden av en brusende elv eller starte dagen med et bad i friskt fjellvann?  STF har turene og aktivitetene for deg. 

Om du ønsker deg en ny opplevelse i sommer, har Stavanger Turistforening en rekke tur- og kursalternativer, for barnefamilier, voksne og ungdom. Foretrekker du å styre dagene helt selv, er de 46 selvbetjente fjellhyttene og de fire betjente hyttene våre, et fint alternativ. Gå fra hytte til hytte, eller bruk en hytte som base for turer, fisking, lek og kos i fjellheimen.

FOR UNGDOM

Sommercamp på Haukeli (2. til 6. juli) Sammen med mange andre ungdommer kan du være med å teste ut et lass med kjekke aktiviteter. Vi skal bli våte i kajakk, møkkete på terrengsykkel. Vi skal sove utendørs i lavvo og slappe av i utendørs badestamp. Det blir naturligvis også tid til bålkos og fiske. Garantert moro!

Villmarksleir på Sandsa (9. til 13. juli) Dette er for de barn og ungdommer mellom 11 og 13 år. Vi bor i Sandsahytta, et eldorado for friluftsaktiviteter, beliggende midt i et av Suldals vakreste stølsterreng. Her på Rogalands tak har vi et perfekt utgangspunkt for mange kjekke aktiviteter. 

Sykkel- og hyttetur til Taumevatn og Grautheller (24. til 26. august) Frisk luft, vakker natur og råbra folk! Vi drar samlet fra Stavanger til Ådneram og sykler og går inn til Grautheller. Dette blir en skikkelig kremtur! Turen er for ungdommer mellom 13 og 16 år. 

FOR VOKSNE

Stølsklassikeren i Suldal - Ryfylkestiens indrefilet! (6. - 8. juli) Suldalsheiene er på mange måter majesteten blant våre heier. Her finner en de vakreste og meste ruvende toppene i fylket, rester av gamle ferdselsveier og flotte og godt bevarte stølsområder som forteller om en annen tid i fjellet.

Topptur til Suldals dronning! (3. - 5. august) Snønuten er en tur med lange tradisjoner i turistforeningen. Å få oppleve fjellheimen fra toppen av Snønuten 1606 moh. overgår det meste! Velkommen til planleggingsmøte torsdag 2. august kl. 19 i STFs lokaler Olav V gate 18, 4001 Stavanger

Unik fottur med telt i Hallingskarvet Nasjonalpark! (9. - 12. august) Vi skal forbi den kjente Lordehytten, en steinbu som ble bygd omkring 1880 og krysse Hallingskarvet igjennom Folarskaret. På hele turen har vi det majestetiske Hallingskarvet enten foran, bak eller på siden av oss. Turen har endel høydemeter på dag nummer to, ellers foregår det på ulent småkupert terreng på delvis god sti mens andre steder mindre god sti. Turen fra Raggsteindalen til Vestreim er ikke mye brukt og er vi heldig har vi fjellet for oss selv (Haugastøl- Folarskardet/ Lordehytten- Raggsteindalen- Vestreim- Geilo).

Fra Skåpet via Flørli til Lysebotn (15. - 16. september) Vi går fra Vinddalen til Nye Skåpet, over fjellet til den super-idylliske bygda Flørli med overnatting på STFs hytte. Kort båttur inn majestetiske Lysefjorden for overnatting i Lysebotn. Dagen etter tar vi båt til Bakken og får høre spennede historier om Pilt Ola. Dagen avsluttes med avslappende, naturskjønt Lysefjordcruise. Dette er en skreddesydd og innholdsrik tur med fokus på god mat og historieformidling.

FOR 60+

Kajakkpadling fra Nodhagen (14. august) Vi starter med en hyggelig lunsj på Nodhagen, så setter vi kajakkene på sjøen og tar en padletur i området, kanskje med en kaffirast på Ådnøy. Det blir deretter god middag og sosialt samvær om kvelden. Neste dag tar vi en morgentur på fjorden før vi pakker og returnerer. 

FOR DE FJELLSPORT-INTERESSERTE

Topptur til Melderskin og Geitdalstind. Her er det bare å få i seg en god frokost, for her skal det spises høydemeter! Vi drar til Rosendal for å plukke topper. Etter mange timer på tur blir det middag og sosial hygge på Rabben camping i Uskedalen. Turen går 3. til 5. august. 

 Trolltunga og Ringedalsvatnet rundt med telt. Har du lyst til å besøke den etter hvert så ikoniske Trolltunga? Hvorfor ikke bli med på hele turen rundt Ringedalsvatnet? Da får du sett langt mer enn bare selve "tunga". Visste du for eksempel at området har sin egen versjon av Preikestolen? Turen går 31. august til 2. september.

...og vil du ha en skikkelig utfordring? Husk at vi fortsatt har ledige plasser til årets Tripp Trapp Triathlon. 25 km padling fra Oanes til Flørli, 4444 trappetrinn opp Flørlitrappene, 12 km løping til Vinddalen, før 30 km sluttspurt på sykkel. 

Foto: John Petter R. Nordbø

Annonse

Skrevet av Henriette Gill 30. mai 2018