Topp stemning til fjells!

Topp stemning til fjells! Haukeliseter fjellstue arrangerer toppturfestival i helgen.
Topp stemning til fjells! Haukeliseter fjellstue arrangerer toppturfestival i helgen. Foto: Margaret Åsly

Vinteren har vært spekket med toppturfestivaler landet over, men i helgen er det Haukeliseter fjellstue sin tur. Hele 110 deltakere er klar for Stavanger Turistforenings første toppturfestival. 

– Den Norske Turistforening feirer 150 år i år, så vi ville invitere til en skikkelig fest. Dette blir en sosial og hyggelig langhelg for alle skiinteresserte, hvor det blir toppturer og bortover-turer på forskjellige nivåer, konkurranser, foredrag, musikk og god mat, sier Marcus Andersson, prosjekt- og markedsansvarlig på Haukeliseter fjellstue

Festivalen er til for nybegynneren eller for den som har gått på tur i flere år. Det settes opp både lange og korte turer. Noen turer vil ha kursinnslag av typen «tur med skredfokus». I tillegg er skiproff Anders Backe og ekspedisjonsjenta Amy Mir på foredragslisten, med Andreas Våge og Daniel Kvammen står for musikalse innslag. 

– Vi hadde i utgangspunktet 65 festivalpass, men ser nå at hele 110 deltakere har funnet veien til fjellstuen. Dette er over all forventning og vi må, sier Andersson. 


Foto: Håkon Aarthun

Annonse

Skrevet av Henriette Gill 11. mai 2018