Klart det går!

"Klart det går!"
"Klart det går!" Foto: Vibeke Clausen

Stavanger turistforening har startet et pilotprosjekt sammen med Handikappede barns foreldreforening i Rogaland (HBF). Første steg ut er sommertur i fjellet med lavvo, kløvhest og gode hjelpere. Klart det går med STF!

Foreløpig er seks ungdommer i alderen 15-20 år påmeldt årets sommertur som er lagt til Haukeliseter. Målet er å komme til Holmavatn, men med lavvo, sovepose og liggeunderlag surra opp på hesteryggen, slår en leir når behovet melder seg.

Ungdommene som deltar har ulik grad av motoriske funksjonsnedsettelser. Det vil derfor være en stor utfordring å bevege seg i ulendt terreng. Med på turen følger dyktige aktivitetsledere og turledere og to hester som bærer all bagasje.

Alle gleder seg til turen, men er selvfølgelig spente på hvordan dette skal gå. Ikke minst ungdommen selv. Nå har vi startet ukentlige Kom i form-turer hvor terreng, balanse, fysisk styrke og utholdenhet testes ut. Som for alle turgåere gjelder det å ha formen inne til årets første fjelltur!

Pilotprosjekt
Det er nytt i DNT-sammenheng å tilrettelegge turer for personer med funksjonsnedsettelser. Erfaring fra slikt arbeid samles i en styringsgruppe, og til nå er ti foreninger med på prosjektet. Stavanger turistforening samarbeider også med blindeforbundet i Rogaland, og denne gruppen skal ha sommertur til Taumevatn. Les mer her.

Vi ser det som svært givende og en riktig vei å gå ved å tilby turer for personer med funksjonsnedsettelse. De er mange som har en drøm om å komme seg på tur i fjellet, men som ikke har mulighet for å realisere dette uten tilrettelegging. STF har kompetanse på turplanlegging og mange frivillige som vil være med som ledsagere/turledere.

Ta kontakt
Er du en av dem som synes dette høres spennende ut, kan en ta kontakt med Torgunn Skrudland i STF torgunn@stf.no 51 84 02 13 / 950 41 315. Du kan være en ledsager for blinde og svaksynte, turleder for personer med funksjonsnedsettelse eller en bruker som har lyst å komme i gang. 

Annonse