Friluftstrim under trekronene

Fysisk trener Nadia Lima Ben Salem fra Stavanger idrettsklinikk får alle ned i knebøy og med strake armer. Øvelsen kjentes godt i legg- og lårmusklene!
Fysisk trener Nadia Lima Ben Salem fra Stavanger idrettsklinikk får alle ned i knebøy og med strake armer. Øvelsen kjentes godt i legg- og lårmusklene! Foto: Torgunn Skrudland

Det flotte maiværet dannet en perfekt ramme rundt turistforeningens siste friluftstilbud – utetrim for de over 60.  Under lysegrønne trekroner i Mosvannparken i Stavanger kunne forbipasserende se godt voksne kvinner og menn bøye og tøye til kyndig ledelse fra fysisk trener fra Stavanger idrettsklinikk.

– Det er fantastisk å kunne ligge på en matte og kikke opp på trekronene mens en samtidig triver gymnastikk, sier Kaia Bull-Gjertsen (73 år).

Som nyinnmeldt medlem i Stavanger turistforening kastet Bull-Gjertsen seg over det første tilbudet som var for hennes aldersgruppe, nemlig Friluftstrimmen med STF 60+. I morgen skal hun være med på onsdagsturen innenfor 52 hverdagsturer.

– Dette var utrolig hyggelig, og veldig bra opplegg med profesjonell instruktør. Jeg vil oppfordre alle andre til å rydde tid til denne trimmen. En time hver tirsdag burde alle unne seg for å komme i bedre form, sier Kaia Bull-Gjertsen begeistret.

Utetrim

Frilufttrimmen er et nystartet opplegg for de over 60. Trimtilbudet har fokus på styrke- og balansetrening, som igjen vil øke evnen til å gå tur i ulendt terreng. Alle øvelsene har forskjellige nivåer og vanskelighetsgrad, slik at ferske kan trene sammen med spreke, og alle får utbytte av treningen.

Gratis tilbud

Takket være midler fra Helsedirektoratet er Friluftstrimmen et gratistilbud. Etter trimmen samles vi i gruppe hvor Turverten fra STF skjenker kaffe og sørger for et godt drøs.

Velkommen til utetrim hver tirsdag kl. 10-11. Oppmøte ved Mosvangen camping, nede ved vatnet. Parkering ved Tjensvoll kapell eller Mosheim sykehjem (nedlagt). 

Hver tirsdag unntatt i juli

Utetrimmen tar en liten sommerferie fra 19. juni. Dette er siste trimdag før ferien, og så starter vi opp igjen tirsdag 7. august. 

Last ned brosjyre

Annonse