NRK og DNT med storsatsning i fjellheimen

Gjør deg klar for fjelltur minutt for minutt i sommer!
Gjør deg klar for fjelltur minutt for minutt i sommer! Foto: Preben Falck

I sommer inviterer NRK hele Norge til å bli med på fjelltur - minutt for minutt i fire uker! Lars Monsen er tur- og programleder. 

Fjellet, vidda og turfolket blir hovedpersoner når NRK produserer storsatsningene ”Monsen minutt for minutt” og ”Sommeråpent”. Lars Monsen fortalte om prosjektet da NRK sendte Tidenes Turfest på tv påskeaften

– Vi skal gå i fire uker, i fire ulike områder med Norges egen villmarkskonge Lars Monsen som tur- og programleder. Turene sendes live, minutt for minutt, og vi håper at så mange mennesker som mulig vil henge seg på turfølget. På kveldstid lager vi direktesendinger fra leirbålet, sier Thomas Hellum, prosjektleder for minutt for minutt-sendingen i NRK

Varierte naturopplevelser

12.juli går startskuddet, og det skal gjennomføres fire ukesturer. Områdene som er under planlegging er Hardangervidda, Jotunheimen med Utladalen, Vesterålen og Indre Troms.

 –Dette gir en fin miks i naturopplevelser; fra vidde, dramatiske fjell og frodige daler i sør, til brutalt kystlandskap og vakker fjellheim i nord. Men det er viktig å påpeke at vi fortsatt er i planleggingsfasen, og viktige tekniske befaringer gjenstår. Detaljerte ruter blir derfor offentliggjort senere, forteller Hellum i NRK.

​​​​​​​Les mer om DNTs 150 årsfeiring her

Foto: Trude Blåsmo

Annonse