Rekordpåske på Haukeliseter fjellstue

Foto: Haukeliseter fjellstue

Hele 1650 skiturister overnattet på Haukeliseter fjellstue i påsken. 150 gjester mer enn i fjor og 100 gjester mer enn i rekordåret 2012.

Årets påske er overstått og Haukeliseter fjellstue toppet listen over den mest besøkte DNT-hytten med 1650 overnattinger. Med 100 fler gjester enn i rekordåret i 2012 og med mange dags- og middagsgjester har det vært utrolig stor pågang gjennom hele påsken.

– Jeg hadde aldri trodd at vi skulle overgå påsken 2012 da vi hadde overnattende gjester i alle konferanselokalene våre. Det var virkelig fullt, over alt, sier Marcus Andersson, markedsansvarlig på Haukeliseter fjellstue. 

Om det er værgudene, topptur- eller turistforeningstrenden som er grunn til det store besøkstallet er Andersson usikker på, men gøy var det, og det er allerede mange som har booket seg inn til neste påske.

– Det er hyggelig å se at gjestene bestemmer seg for ny påske på Haukeliseter før avreise, sier Andersson. 

Helt topp

Men Haukeliseter fjellstue er ikke bare en plass for barnefamilier, det er også den naturlige plassen for å starte eller avslutte langturen hvis du skal over Hardangervidda eller sørover mot Hovden/Setesdalsheiene eller videre mot Ryfylkeheiene/Sirdal. De som har ankommet Haukeliseter fra både nord og sør har vært veldig fornøyde med turen og melder om knallfine turforhold i området.

– Det er veldig hyggelig at så mange velger å stoppe innom Haukeliseter fjellstue for å gå tur herfra. Det er også mange som velger å stoppe for å spise en god middag eller kjøpe noe nybakt fra vårt bakeri, sier arrangements- og markedsansvarlig på Haukeliseter fjellstue, Marcus Andersson som ønsker alle velkomne!

Til tross for at påsken er over så er det lenge igjen av vinteren, og Andersson oppfordrer skifolk til å ikke legge skiene på hyllen ennå.

– Vi har i løpet av de siste 24 timene fått omtrent 30 cm med pudder og mer ventes til uka. På Haukeliseter varer vinteren langt ut i mai, og i år arrangeres Haukeliseter fjellfestival for første gang 10. - 13. mai. Det blir en langhelg med masse fine turer, spennende foredrag og storslagne konserter, sier Andersson.

Informasjon rundt Haukeliseter fjellfestival, billetter og overnatting finner du her.

Foto: Haakon Nordvik

Annonse

Skrevet av Henriette Gill 4. april 2018