God påskelitteratur

God påskelitteratur finner du i Tursenteret i undergangen ved Rogaland teater.
God påskelitteratur finner du i Tursenteret i undergangen ved Rogaland teater. Foto: Maria Hetlesæter

På jakt etter et ekte mysterium eller å få lattermusklene på gli? Tursenteret har bøkene for gode påskedager.

Helt ekte krim til påske? Hva med boken Ekspedisjonen av Bea Uusma. 1. juli 1897 tar Andrées polarekspedisjon av i en hydrogenballong fra Svalbard på vei til Nordpolen. 33 år senere blir restene av den siste leiren deres funnet på en øde øy dekket av en isbre. Tre menn med minimale kunnskaper om arktiske forhold, midt i et hvitt mareritt. Når de går i land på Kvitøya, opphører plutselig alle notater. I snart hundre år har polarforskere, journalister og leger forsøkt å løse gåten. Hva hendte egentlig på øya? Hvorfor døde de tre ekspedisjonsmedlemmene, til tross for at de hadde store mengder proviant, varme klær, kassevis med ammunisjon og tre fungerende geværer? Forfatter Bea Uusma førsøker å løse gåten. Denne er virkelig verdt å lese!

Pris medlem/ikke medlem: 340/399

Hva jeg snakker om når jeg går på langrenn kan nok for mange få egenerkjennelsens lattermuskler på god gli. Forfatter Thorkild Gundersen, som selv er ekstremt glad i gå på ski, pirker i denne boken borti kjernen av den norske folkesjelen. Gjennom samtaler med blant annet Vegard Ulvang, Petter Nortug og birkebeineren Ragnhild Amlie går han grundig til verks.

Pris medlem/ikke medlem: 295/350

Er familien lei av pølsepakker og suppeposer som turmat? Vi har flere gode og velsmakende oppskriftsbøker om tur og utemat. Hva med turkokeboka Et Ute av Sigrid Henjum. Vi kan varmet anbefale Bjørnebrød!

Pris medlem/ikke medlem: 299/350

Fjell Quize
Hva heter den høyeste toppen i Lyngen? Hvilket kjent, snøkledd fjell har Ernest Hemingway skrevet om? Hvor mye koster en Kvikk Lunsj i hytta på toppen av Galdhøpiggen? Enten det er til kvelder foran peisen på hytta eller værfaste dager i telt; med FJELLQUIZ får du mer enn 550 fjellrelaterte spørsmål. I tillegg til å inneholde hundrevis av spørsmål fra Norges mest populære fjellområder har FJELLQUIZ spørsmål fra fjellområder i hele verden - og blant annet kapitler om førstebestigninger, turistforeningshytter, fjell-litteratur og norske bragder.

Pris medlem/ikke medlem: 100/115

Barske glæder 
Denne boken hører med til oppdragelsen. Ingenting slår historien om Soveposen mysterier! Teksten er et godt eksempel på hans viltre humor og språklige eleganse: "En sovepose er en kunstig pels, som mennesket kryper ind i når det skal sove i et ellers død- eller snuebringende klima." Zapffe var ikke akkurat opptatt av utstyr, men har likevel tanker om alle mulige varianter av denne praktiske tingen: Barske glæder ble kåret til tidenes norske fjellbok.

Pris medlem/ikke medlem: 340/400

Ut på tur – aktivitetsbok 
Turbo, barnas beste venn har satt sammen et knippe av kjekke oppgaver. Her er flere timers lek og moro for nysgjerrige barnesinn. Dyr som gjemmer seg, førstehjelp og finn veien til hytta er noen av oppgavene. Lek og læring på en gang.

Pris medlem/ikke medlem: 70/85

Annonse

Annonse