Friluftsliv for alle

HERLIG: Å padle på stille vann er en ny aktivitet for mange av deltakerne.
HERLIG: Å padle på stille vann er en ny aktivitet for mange av deltakerne. Foto: Helen Adamson

Så er vi i gang! Turistforeningens nyeste turtilbud for mennesker med funksjonsnedsettelser har etablert seg på Gramstad i Sandnes. Flere og flere finner veien dit for å delta på kanopadling, natursti og bålkos.

– Det er så gøy at vi er kommet i gang, stråler Helen Adamson, prosjektleder for Klart det går i Stavanger turistforening.

Friluftsliv for alle – prosjektet som startet opp allerede i mai, ser nå ut til å ha funnet en form som fenger deltakerne. Annen hver tirsdag samles alle utenfor huset på Gramstad kl 18. Her er både ledsagere og turledere med. Målet er å gå en tur før alle treffes rundt bålet ved Gramstadtjørn. 

– Gruppen pleier å følge grusstien inn mot Revholstjørn der vi legger ut naturstiposter. De som vil og kan gå videre i terrenget før de vender tilbake til samlingsplassen, tar en rundtur om tjernet, forklarer Helen Adamson. 

Kanoer ligger klart for dem som har energi til overs og vil ta seg en padletur på Gramstadtjørn. Andre er med å tenne bål og lage kveldsmat.

Friluftsliv for alle – prosjektet er ment for voksne personer med ulike funksjonsnedsettelser. Tilbudet er gratis, og det er ingen påmelding.

Last ned brosjyre med turoversikt.

Kontakt oss 
Ved spørsmål, ta kontakt med Helen Adamson helen@stf.no tlf. 51840219. Mer informasjon om STF sine tilrettelagte tilbud finnes på Våre nettsider under Friluftsliv for funksjonshemmede og facebook gruppen Klart det går i Stavanger.

SAMLING: Etter endt tur samles alle til mat og hyggelig samvær rundt bordet ved Gramstadtjørn.
SAMLING: Etter endt tur samles alle til mat og hyggelig samvær rundt bordet ved Gramstadtjørn. Foto: Helen Adamson

Annonse

Skrevet av Torgunn Skrudland 10. august 2017