Vi oppfordrer til nærtur

Unn deg en nærtur, kanskje oppdager du steder du aldri før har gått?
Unn deg en nærtur, kanskje oppdager du steder du aldri før har gått? Foto: John Petter Nordbø

Korona-krisen setter hele Norge på prøve. Den største dugnaden for oss alle nå, er å begrense smitte. Derfor har vi i STF avlyst alle våre turer, kurs og arrangementer, i første omgang fram til 1. mai. Vi har stengt ned hyttene våre, og oppfordrer alle til å holde seg hjemme og legge turene til nærområdet. 

STF er medspillere i et viktig samfunnsbidrag; å holde den fysiske og psykiske helsen til hver og en av oss i balanse. At folk kommer seg ut, får frisk luft og bevegelse er noe av det viktigste vi kan bidra med nå. Nå og i tiden fremover er det nærtur med få turvenner og med god avstand som gjelder.  

Nord-Jæren består av mange kommuner med lite areal. Mange bor tett på en kommunegrense, og avstanden til turområder i nabokommunen kan være kortere enn til turområdene i egen kommune. Ved å ta hele regionen i bruk blir det lettere å spre folk slik at det ikke blir for store folkemengder på populære turmål.

STF har medlemmer i alle kommunene i Sør-Rogaland, og skal representere alle disse. Vi har forståelse for at noen av kommunene ønsker å innføre strengere ferdselsbegrensninger enn andre. Det respekterer vi, og vi oppfordrer folk som kommer fra kommuner med større smittespredning til ikke å oppsøke disse kommunene nå, i tråd med oppfordringene fra kommunene selv.

Følg med på føremeldingene våre, som er endret fra fjellmelding til lokale turtips i din hjemkommune her: https://www.stf.no/artikler/?categories=f%C3%B8remelding&sid=11 

Vi oppdaterer meldingen fortløpende etter retningslinjer fra FHI og anbefalinger fra kommunene.  

Sammen med flere kommuner og fantastiske frivillige i hele Rogaland har vi merket 105 turer . Nærturene byr på både natur- frilufts- og kulturopplevelser. Det er sunt og gratis å bruke, og du blir kjent med steder i byen du ikke visste fantes. God og trygg oppdagelsestur i ditt nabolag: https://www.stf.no/nrturer/

Annonse

Skrevet av Helene Seglem 25. mars 2020