Bli med og brøl for klimaet

Tur til Grautheller august 2019
Tur til Grautheller august 2019 Foto: Ronny Rustøen

Klimabrølet arrangeres 30. august over hele Norge. Bare i Oslo skal de få 100.000 nordmenn til å brøle for klimasaken og DNT over hele landet skal brøle med dem!

Foreningen Klimabrølet består av over 120 frivillige som alle jobber mot et felles mål: å få det norske folk mer engasjert i klimasaken.

- Vi er til for at folket skal ha et uavhengig fora å uttrykke sin støtte, frykt, tro, sitt engasjement – alle de ulike følelsene vi sitter med knyttet til klimaendringene. På den måten gir vi politikerne et tydelig mandat til å ta tøffere valg for å begrense global oppvarming i tråd med Parisavtalen, sier Even Nord Rydningen, initiativtaker til Klimabrølet.

Over 80% av den norske befolkningen erkjenner at klimaendringene skjer, og 70% erkjenner at de har et ansvar for å redusere sine klimagassutslipp, i følge Cicero sin folkeundersøkelse. Med skolestreikerne og Greta Thunberg er det grunn til å tro at engasjementet for å ta tøffere tak, har spredt seg. Men hva skal vi egentlig gjøre? 

- Listen over tiltak er utrolig lang, men for deg og meg handler det først og fremst om å shoppe, kjøre og fly mindre, og spise mindre kjøtt. I tillegg vil det å bruke stemmeretten være utrolig viktig. Parisavtalen og forskningsmiljøene er helt klare i sin tale: å begrense global oppvarming til 1,5 vil være ekstremt fordelaktig for alle. Likevel er vi på vei mot 3-4 grader. Vi har kun 10 år på oss for å unngå katastrofal oppvarming, så det haster, og vi må si ifra at vi krever handling NÅ, sier Rydningen bestemt. 

Hva skjer 30. august?

- Vi oppfordrer alle til å møte med sine paroler og sine plakater. Inviter med kollega, foreningen, familien og naboen, og møt opp i byparken i Stavanger fredag 30. august kl 16. Det blir appeller, kunstneriske innslag og prøvebrøl ved Christian Eriksen. Og vi skal vise hvor betydningsfullt det er at vi står samlet om å øke tempoet på det grønne skiftet. Enten du er ung, gammel, rød, blå eller grønn, så påvirker klimaendringene deg, og derfor er det så utrolig viktig at du møter opp denne dagen, understreker Anne Katrine Lycke i STF.

Du kan lese mer om Klimabrølet på klimabrolet.no og følg dem på Facebook og Instagram.

Annonse