Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Sørmarka trenger en Markagrense!

Bli med å slå ring om Sørmarka! Unngå bit for bit utbygging.
Bli med å slå ring om Sørmarka! Unngå bit for bit utbygging. Foto: Kjell Helle-Olsen

Bli med og slå ring om Sørmarka! Mandag 26. august kl 17.00 er du invitert til stort folkemøte med politikerne på Auglendshøyden/Hinnaberget.

Alle som bor i Stavanger kjenner til Sørmarka med Ullandhaugtårnet som er synlig i alle retninger. Arealet er ikke stort sammenlignet med marka i mange andre byer, men desto viktigere å ta godt vare på. Sørmarka fungerer som en oase for store og små, og verdien av Sørmarka som et viktig natur, kultur- og friluftsområde vil bare øke ettersom byen vokser. Det er så lett bare å skulle bygge ned noen få kvadratmeter, men det er nettopp det vi må klare å unngå. I Oslo har de en lovfestet markagrense. Det trenger lille Sørmarka også! Det blir spennende å høre hva politikerene sier om dette på mandag.


PROGRAM:

 • 17:00- 18:00 Grillfest og natursti. Gratis pølser, kaffe og brus – alle ønskes hjertelig velkommen! Naturlek og natursti for de minste, med flotte premier.

 • 18:00-18:10 Konferansier Erik Thoring, daglig leder i Naturvernforbundet i Rogaland, ønsker velkommen.

 • 18:10-18:40 Foredrag
  Friområdet og mulighetene for forvaltning v/Torgeir Sørensen, leder for Vei og Park i Stavanger kommune

  Stavanger Turistforening sin satsing på Nærturer og nære turområder i Stavanger v/Anne Katrine Lycke, fagsjef naturforvaltning/turlag

  Menneskets behov for å oppleve natur og stillhet, og hvorfor dette er så viktig for oss v/Robijne Verstegen, arealplanlegger og aktiv bruker av Sørmarka

 • 18:40-19:30 Politisk debatt om markagrensen og friområder
  Sentrale politikere og ordførerkandidater kommer for å fortelle om sine vyer når det gjelder friområder, folkehelse og betydningen av natur og naturopplevelser i Stavanger. De får 3 minutter hver.

           Det blir anledning til spørsmål fra publikum.

 • 19:30-20:30 Guidet tur i Sørmarka – tre lokalkjente guider tar med mindre grupper på 0,5-1 times vandretur.

Vi setter opp et stort telt om været blir for høstlig.

Bli med og marker hvor viktig Sørmarka er for deg! Vi vil at politikerne sikrer markagrensa for alltid, slik at en ikke fortsetter med å bygge ned naturområdet bit for bit.

Alle er hjertelig velkomne - arrangementet er gratis!

Plakat om arrangementet. Bli gjerne med og spre budskapet om vår debatt i friluft!

Arrangørerer: Sørmarkas venner, Forum for Natur og Friluftsliv Rogaland, Stavanger Turistforening, Naturvernforbundet i Rogaland, NSF og KFUK-KFUM-Speiderne,Stavanger Orientering, Stavanger og Rogaland Jeger og Fisk, Stavanger Kajakk-klubb, Syklistenes Landsforbund, Rogaland Botaniske foreningFoto: Sørmarkas venner
Foto: Sørmarkas venner

Annonse

Skrevet av Anne Katrine Lycke 21. august 2019