– Alder ingen hindring

Torgunn Skrudland, kommunikasjonsrådgiver og fagsjef 60+
Torgunn Skrudland, kommunikasjonsrådgiver og fagsjef 60+

I Stavanger Turistforening er eldrebølgen avlyst. Med et aktivitetstilbud som kan få pulsen opp på noen og enhver, tilbyr vi en hverdag fylt av glede, mestring, opplevelser og samvær. Alder er ingen hindring - det er bare et tall. 

av Torgunn Skrudland, kommunikasjonsrådgiver og fagsjef 60+

Hvem sier at de over 60, eller 70, eller 80 år og mer, ikke kan klatre høyest i en klatrevegg? Eller trimme under åpen himmel så svetten siler og musklene svulmer? Mottakelsen og tilstrømmingen til de nye aktivitetene for de over 60 år slår all tvil til side. Alder er bare et tall, og det er hva vi gjør det til som betyr noe. 

Det er ikke å stikke under en stol at om vi ikke beveger oss, vil vi fra fylte 50 til vi blir 90 år miste 40 prosent av vår totale muskelmasse. Dette fører til at vi går langsommere, vi får problemer med å gå i trapper, og vi klarer ikke reise oss fra stolen uten å bruke armene. Denne utviklingen kan vi bremse dersom vi satser mer på fysisk aktivitet, og det er aldri for sent å starte! 

Er det ikke dette vi drømmer om? En kropp som lystrer hodet, og hvor begge vil det samme? Et liv hvor sosiale møteplasser og fysisk aktivitet gir deg styrke og innhold i hverdagen. Hos oss er det en gruppe som kaller seg for 60+. Med det lille plusstegnet forteller vi at uansett hvor mange plusstegn du legger til, så har vi et tilbud til deg. Du må ikke være supersprek for å være med i 60+, men du kan kanskje bli litt sprekere, hvis det er målet. 

Innenfor 60+ kan du gjennom året velge mellom dagsturer, overnattingsturer, utetrim, klatring, kajakk, kurs, dugnad og medlemsmøter. Vanskelighetsgraden varierer på turene, og det er opp til deg hvor du vil begynne. Er du av dem som har sittet lenge nok i stolen, kan vi anbefale en lett formiddagstur på Gramstad med påfølgende kafebesøk. Hver torsdag står turleder klar til å ta deg med på en tur i området, og etterpå blir det en kopp kaffe og drøs.  

Eller merker du kanskje at balansen og styrken i kroppen avtar, og alt ikke er like selvfølgelig som før? Da må du bli med på friluftstrimmen. Hver tirsdag trimmer vi under åpen himmel ved Mosvatnet i Stavanger. På et ujevnt underlag av mose og bark har vi høye kneløft, balansetrening og strikkøvelser. Som en sa: - Nå får jeg på meg sokken uten å måtte lene meg til veggen. 

Turer i skog og mark har alltid vært den beste universalmedisinen for bedre livskvalitet, overskudd, selvhjulpenhet i hverdagen og god helse. Og heldigvis sier 76 prosent av alle spurte at skulle de trene med noe, måtte det bli å gå en tur. Derfor har antallet turer for 60+ økt i takt med medlemsmassen. I dag er 4 863 medlemmer i Stavanger Turistforening over 60 år, og dette er den største enkeltgruppen i foreningen.

Vi går tur på tirsdag og søndag. Dessverre ikke hver uke, men vi skulle gjerne gjort det – om vi hadde hatt flere turledere! Er du en av dem som har en turlederspire i magen, ta kontakt. Vi sender deg på kurs, og du får verdens kjekkeste gratisjobb tilbake. Turfolket må være de mest takknemlige vesener som finnes. Som stiller opp samme hvor turen går, som viser sin glede ved å være ute, som knytter bånd til andre og skaper et trivelig miljø rundt seg.  

Samholdet og de sosiale båndene strekker sine armer rundt medlemsmøtene. Her er alle velkomne, enten en er aktiv i 60+, eller bare vil mimre over svunne tider. Foredragsholdere tar deg med på mang en reise, mens kaffen og wienerbrødet smaker ekstra godt i lag med andre.

Velkommen inn i 60+.


Foto: Finn Strand

Annonse