Villmarksliv midt i byen

Leder for folkehelse og aktivitet i Stavanger Turistforening, Jane Byberg.
Leder for folkehelse og aktivitet i Stavanger Turistforening, Jane Byberg. Foto: Jan Gunnar Kristoffersen

Et godt nærmiljø er viktig for både helse og trivsel! Vi oppfordrer alle til å ta middagen eller kveldsmaten i det fri, i eget nabolag. 

Av Jane Byberg, leder for folkehelse og aktivitet i Stavanger Turistforening

Vi er svært opptatt av at våre medlemmer og ikke-medlemmer skal finne sitt friluftsliv, rett utenfor dørstokken. Det kan være fjell- og toppturer, for de som har naturopplevelsene rett ved. Eller det kan være en jogge-, sykkel- eller fottur på nærmeste sti eller turvei i nabolaget.

Vår viktigste jobb er å tilrettelegge og gjøre terskelen for å ta i bruk naturen så lav som mulig. Derfor står rekruttering av nye frivillige og samarbeid med andre svært sentralt. Det er disse menneskene og samarbeidspartnerne som viderefører turgleden i nærmiljøet.  

I høst startet vi Barnas turlag Dyrsnes ved Stokkavannet i Stavanger. Dette hadde ikke hadde vært mulig uten et godt samarbeid med Stavanger kommune. Vi møtes hver eneste onsdag til kveldsmat-treff på Dyrsnes naturlåve, hvor vi ønsker å skape en inkluderende møteplass for store og små.  

Stavanger Turistforening ønsker at friluftsliv skal utøves der folk bor, og at det skal være lett tilgjengelig. Det skal ikke mer til enn et enkelt bål, en matpakke og frilek! Det er en fryd å se hvor raskt ungene finner tonen og gleden over å få spise ute, hoppe i høyet og få leke ute med andre barn. Vi vet at de som får være ute, lærer seg å verdsette og ivareta naturen.

Vi er i startgropen, men drømmer stort om ditt nærmiljø og videre planer for Barnas turlag lokalt. Hvem vet? Plutselig dukker det opp et ferskingkurs, en telttur, villmarkspizza og kosebamsetur nettopp der du bor, og da håper jeg vi ses!


Annonse

Skrevet av Jane Byberg 10. april 2018