Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Føremelding uke 27 Haukeli-Lysebotn

Fortsatt litt snø men fint mulig å gå.
Fortsatt litt snø men fint mulig å gå. Foto: Live gram

Nå er det sommer å det er på tide å komme seg ut på tur! her er noen føremeldinger vi har fått inn.


Haukeli- Holmavatn 

En del snø i Turistkaret, men overkommelig og mindre enn i fjor.  Flekkvis snø mot Holmavatn, greit å se merkingen i klart vær.


Holmavatn-Jonstølen

Flekkvise partier med snø ned til deminingsanlegget, men greit å se merkingen i klart vær. Forøvrig så og si ingen snø til Jonstølen.


NB! Det pågår anleggsarbeider på demningen mellom Holmavatn og Bleskestadmoen. Veien  er derfor avsperret for uvedkommende. Det er en brakkerigg i nærheten. De er klar over at de har sperret turistforeningens løype men det er bare å spasere forbi. Vær forsiktig gjennom dette området

Jonstølen-Hovatn

En del snø i Kyrkjesteinsskaret, men mindre enn i siste halvdel av juli i fjor. Overraskende mye snø fra skaret og sørover. Gikk omtrent sammenhengende på snø frem til veiskillet Krossvatn/ Stranddalen. Her var det vanskelig å se T-merkingen. 

Fra veiskillet frem til Hovatn var det flekkvis med snø, noen store som dekket merkingen. Kan med andre ord være vanskelig å se stien ved dårlig sikt.


Hovatn-Storsteinen-Lysevegen

Flekkvis med snø frem til Nilsebu som fremdeles dekker en del av T-merkingen. Noen skumle snøfenner midt i stien mellom Storsteinen og Nilsebu, anbefaler å gå rundt. Nokså våt snø. Forøvrig bart. Irriterende vått og myrete nord for Nilsebu i Storåna ;)


Skulle egentlig gå fra Hovatn til Litle Auårdal, men måtte snu  på Storkvelven opp mot Auråhorten pga sludd og stiv kuling. Valgte derfor å gå til Storsteinen og over til Lysevegen via Eidavatn/ Nilsebu dagen etter. Gikk i ca 11 t.)


Generelt:

Lite vann i bekker og elver, men det må som vanlig vades et par steder underveis.

Man må være påpasselig med skjøre snøbroer over rennende vann.


OBS.! På Hovatn har noen glemt stearinlys oppå peisen. Det kan være rester etter stearinen som kan skape stor røykutvikling når ovnen blir varm. Pass på at alt er borte.

Foto: Live Gram
Foto: Live Gram
Foto: Live gram

Annonse

Skrevet av Henrik Berge 5. juli 2017