Uke 50 i Ryfylkeheiene 

Finn fem skiene og dra til fjells for en hvit førjulstid! Snøgrensen er nå på ca 600 meter. Husk at det ikke kvistes før i februar. 

NB! En del brukere opplever problemer med hyttebetaling via DNTs app, ved at de ikke får registrert nytt betalingskort. Har du lagret kortet ditt i appen fra før kan du bruke den som normalt. Hvis ikke kan du betale på Vipps.  Søk «STF» under Kjøp og betal. Finn «Hytter & Proviant – STF» . Trykk på «Utforsk butikken»- Husk å skrive navnet på hytten i kommentarfeltet.  Ny og oppdatet app er forventet ferdig årsskifte 2019.

Informasjonen er hentet fra hyttebestyrere, fjelloppsyn og andre lokale kilder. Husk at det kan være store lokale variasjoner og at forholdene i fjellet kan skifte raskt.

GENRELT: Hytter under 600 meter har barmarksforhold, men det er nok glatt og isete på stien. Viglesdalen, Skåpet og Kvitlen er mulig å gå på beina. Husk bare at dagene er korte så beregn tiden. Ved korte dager er tiden ideell for nærturer, og det er mye å velge i området både rundt Gramstad, Peikestolen fjellstue og Madland/Gjesdal.

HAUKELI

Haukeliseter 1000 moh. Det har kommet bra med snø. Fine forhold for å begynne å gå på fjellski, litt variert snømengde i terrenget men ikke noe problem å komme seg frem. Topptursesongen trenger litt mer snø men for de ivrige har sesongen begynt så vidt.Isen på Ståvatn er sikker og det er mulig å krysse over både med ski og bra forhold for de som ønsker å kite.

Sjekk gjerne Haukeliseter sin egen hjemmeside for turtips.   

Broene mellom Haukeliseter og Hellevssbu er tatt inn. 

Se webcam fra Haukeliseter

Holmavatn 1130 moh. 

SULDALSHEIENE

Vær obs på kjøreforhold  innover mot Blåsjø. Når snøen kommer blir veien ikke brøytet. 

Anleggsveien sørover langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen.  

Kvanndalen 611 moh. Ny helårsbro er montert ved Tronggjo, ca. en km sør for hytta over Kvanndalsåna på vei mot Holmavatn.

Bleskestadmoen 711 moh. 

Jonstølen 720 moh. 

Sandsa 630 moh. Bro over Fiskåna er satt opp.  

Stranddalen 970 moh. Den selvbetjente delen er nå klar.  Ikke mulig å bestille seng på forhånd enda. 

Krossvatn 1090 moh. 

Vassdalstjørn 1120 moh.

Hovatn 1111 moh

Storsteinen 950 moh.

HJELMELANDSHEIENE


Melands Grønahei 890 moh.  

Eidavatn 1080 moh. 

Nilsebu 730 moh

Grasdalen 630 moh. 

Stakken 760 moh.  

Viglesdalen 425 moh. Den nye hytta i Viglesdalen er ferdig og klar for overnatting. Mulig å gå på beina da det kun er 0,5 cm snø og litt is på stien. Bruk gjerne brodder. 

LYSE- OG SIRDALSHEIENE

Litle Aurådal 995 moh. 

Grautheller 770 moh. Sesongbroen på nordsiden av vannet er nå tatt inn. Det samme gjelder båten. Den midlertidige helårsbroen som sto på sørsiden av Grauthellervatnet er fjernet av Sira Kvina. Brua sto der kun i anleggsperioden når det var arbeid på Duge- og Svartevatndammen. Anleggsperioden er nå over, og alle brukere må gå den vanlige veien på nordsiden av vatnet. 

Kringlevatn 940 moh. 

Heibergtunet Storevatn 965 moh. 

Taumevatn 750 moh. 

Ådneram 580 moh.  

Stavanger Aftenblad sitt webcamara i Sirdalen med retning Hilleknut: https://www.aftenbladet.no/trafikk/i/mqEEp/Webkameraer#100843

Børsteinen 870 moh. 

FRAFJORD- OG BJERKREIMSHEIENE

Ved Lortabu er det nok snø til å ta på ski. 

Langavatn 940 moh.

Blåfjellenden 600 moh

Sandvatn 910 moh. Snømengden stiger fort etterhvert som en går oppover langs Lysebekken. På toppen av bakken er det bra med snø, og den er god å gå på! Det virker som snøen er kommet i to omganger. Nederst mot bakken er det grovkornet fuktig snø som ligger som en grei såle. Dette laget har dekket hull og fordypninger, slik at det er forholdsvis slett. 
Isen på Litle Sanvatn er målt til åtte cm. Det betyr at den er tykkere noen steder og tynnere noen steder. Hold avstand til hverandre og hold for all del stor avstand fra utos og innos. Isen på Blautevann er ikke målt . Isen på selve Sanvatn er ikke målt, 
Kommer det mildvær er det smart å gå sommerløypen.

Tomannsbu 750 moh

Støle 530 moh. 

Kvitlen 450 moh

Skåpet 605 moh. Fine forhold på stien inn til Skåpet men glatt og mulig litt snø når en kommer opp i høyden. Bruk gode fjellsko eller støvler. Ta med hodelykt til bruk inne på hyttene. Når solen står så lavt som den gjør nå klarer den ikke å lade solcellepanelet nok. Husk å kjøre rolig og innefor fartsgrensen nede i Espedalen og oppover til Vindalen. Dette av hensyn til fastboende som opplever stor økning i trafikk av biler inn til Skåpet.

Denne linken til Statens Vegvesen sitt webcamera er desverre litt ustabil: 

Se webcame fra Hunnadalen    

LYSEFJORDEN

Bommen på veien fra Lysebotn mot Fyljesdalen er fjernet, så vi antar at den kommer til å være åpen fra nå av.

Kjeragområdet. . 

Preikestolen 604 moh. Fortsatt flott å gå tur opp til Prekestolen men stien kan være glatt enkelte steder. Vi anbefaler brodder. 

Preikestolen fjellstue er åpen og tilbyr servering og fyr i peisen. De tar en velfortjent juleferie fra og med 17. desember 2018 og ut januar 2019.Det vil fortsatt være tilbud om utleie av utstyr til turen på Preikestolen. Ta direkte kontakt med Fjellstua for siste oppdatering. 

Bakken Gård 200 moh. Kun overnatting på låven.

Songedalen 390 moh. Traktorvei helt inn til hytta fra parkering ved Helmikstøl. 

Lysebotn 7 moh. Lysefjorden Turisthytte er stengt for sesongen.  

Flørli 50 moh. ​​​​​​​

Mellom Blautevatn og toppen av Lysebekken, på vei mot Hunnedalen.
Mellom Blautevatn og toppen av Lysebekken, på vei mot Hunnedalen.

Skrevet av Kaja Raa Storaker 11. desember 2018