UKE 6: GOD VINTERFERIE !

Foto: Foto: Preben Falck

Vi har kvistet fra Ådneram - Taumevaten - Heibergtunet Storevatn - Grautheller. I tillegg over til Håheller fra Taumevatn.Kvisten står også stødig fra  Sandvatn til Lortabu og Hunnedalen (Høgaleitete). Det er også kvistet fra Tveitabrekka og Skreå til Tomannsbu. Holmavatn til Haukeliseter er også nyvistet og klart til vinterferien. Øvrige skiløyper blir kvistet til påske. 

HAUKELI

Haukeliseter 1000 moh. De to rundløypene Kjelaløypa 9 km og Ulevåløypa 10 km er kvistet​​​​​​​Det er også kvistet til Holmavaten. 

Se webcam fra Haukeliseter

Holmavatn 1130 moh.  Siste rapport er at det er mye snø 

SULDALSHEIENE

Skreivassdammen. 

Kvanndalen 611 moh. Hengebro ved Kvanndalen på vei mot Holmavaten er ødelagt.

Bleskestadmoen 711 moh.  

Jonstølen 720 moh. Fine skiforhold og masse snø. 

Sandsa 630 moh. Sandsa klargjort for vinteren. Bro over Fiskåna er tatt inn.  

Stranddalen 970 moh. Her er det gode skiforhold, med enklest adkomst fra Saurdal. Selvbetjent del av hytta med proviant er åpen. 

Krossvatn 1090 moh.

Vassdalstjørn 1120 moh.

Hovatn 1111 moh.

Storsteinen 950 moh.

HJELMELANDSHEIENE

Melands Grønahei 890 moh. Ikke anbefalt å gå hit på vinterstid. 

Eidavatn 1080 moh.

Nilsebu 730 moh. Isen på Nilsebuvaten var kun 5 cm målt i uke 2. 

Grasdalen 630 moh.

Stakken 760 moh.

Viglesdalen 425 moh.

LYSE- OG SIRDALSHEIENE

Nok snø og fine skiforhold. Alle vann har god is. Rundt 50 cm i ett lag ligger både på Holmavatn  (708 moh) og Elsvatn. Vann lavere har flere lag med 20 - 10 cm snø, 5 is - 5 vann og så 5 is igjen. Åpnet i et par oser men da er det bare å gå rundt. Anleggsveien inn Flatstøldalen er ikke lengre brøytet av Sira Kvina, så vi kan nå gå på ski på veien. Som alternativ kan man starte fra STFs hytte på Ådneram og gå i skiløype på nord-vestsiden av elva frem til bakkene opp mot Kregdetjørn.

Litle Aurådal 995 moh.

Grautheller 770 moh.Grautheller bro er tatt vekk. Også den imidlertid helårsbroen som sto på sørsiden av Grauthellervatnet er fjernet av Sira Kvina. Brua sto der kun i anleggsperioden når det var arbeid på Duge- og Svartevatndammen. Anleggsperioden er nå over, og alle brukere må gå den vanlige veien på nordsiden av vatnet. 

Kringlevatn 940 moh.

Heibergtunet storevatn 965 moh.

Taumevatn 750 moh.  50cm is på Elsavtn og Holmavatn.  Mulig å gå over elva ved helårsbrua for de som ønsket det. Isen på Taumevatn er målt til 45cm og kvalifiserer dermed ikke til stålis. Mange ulike lag og av  varierende kvalitet, det øverste laget var på 5cm. Den er fin å gå på.

Ådneram 580 moh. Flotte skiforhold. 

Børsteinen 870 moh. 

FRAFJORD- OG BJERKREIMSHEIENE

Sterk vind har transportert snø bort fra alle høydedrag. Noen varder er synlige, helt ok å gå. Flakskredfare i bratt lenge, spesielt sørvendt bakker. Større elver er  er i ferd med å fryse igjen. Bruk helårsbro om du er i tvil.

Se webcame fra Hunnadalen 

Langavatn 940 moh.

Blåfjellenden 600 moh. Skiføre fra Høgaleitet er helt topp og ca en halv meter med snø oppe på fjellet. 

Sandvatn 910 moh. Fine forhold for årstiden, mulig å gå over vannene, men vær varsom ved elvekryssing og inn- og utløpsoser. Elva ved Mangædne ble fortsatt krysset på helårsbro 7. januar. Ismåling på Øyarvatn 903 moh 4.feb 2018: 20 cm nysnø 70-80 cm is-slush og 17-20 cm stålis. 

Tomannsbu 750 moh. Gode skiforhold fra Hunnedalen. 

Støle 530 moh.

Kvitlen 450 moh. Tidvis snødekt på stien, men klink is under det tynne snølaget. Alle kjettingene var fastfrosset i is. Utfordrende å gå fra Bjordal vinterstid, dette frarådes. Fra Eikebrekka er det lettere terreng å gå i, men vær obs på bratt parti øverst i Ausdalen. Vi har p.t. ikke info om isforholdene på Laugarvatnet, det antas at denne kan være usikker.

Skåpet 605 moh. Mulig å gå på ski inn hit. Litt utfordrende i starten men bedre etter en km når en kommer opp på myra . Veien opp til parkeringsplassen i Vinddalen var ikke brøytet per søndag 14 januar. Når snøen kommer, blir ikke veien opp til Vinddalen brøytet. Da må en parkere nede i Espedalen, og det er ekstra 6 km å gå. Viktg å følge med på værmeldingen om en skal overnatte slik at bilen ikke snør inne om en velger å parkerer i Vinddalen. Husk å ta med hodelykt til bruk inne på hyttene da solcellene ikke blir ladet nok på denne årstiden.

LYSEFJORDEN

Kjeragområdet. Kjettingen til å holde seg fast i på stien inn til Kjerag er tatt ned for sesongen.  Det anbefales å vente til våren 2018 for å gå til Kjerag.

Preikestolen 604 moh.  Preikestolen fjellstue er åpen og tilbyr utleie av brodder, staver og annet utstyr. Se egen hjemmeside eller ta kontakt direkte. 

Generell info om turen til Prekestolen: Hele stien er dekket med snø og is og det kan være iskaldt på toppen.  Husk at det blir mørkt tidlig på denne tiden av året så ikke begynn på tur senere enn kl. 11. Det er veldig viktig å ha på ordentlig vinterklær, fjellsko og brodder. Ikke tights eller jeans. Termos med varm drikke må også være med i sekken.  Book gjerne en tur med guide via Outdoorlife Noway. 

Bakken 200 moh.

Songedalen 390 moh. Traktorvei helt inn til hytta. Is på denne. 

Lysebotn 7 moh. Snøfritt. Lysefjorden Turisthytte er stengt for sesongen.

Flørli 50 moh. ​​​​​​​Snøfritt. 

Sandvaten
Sandvaten Foto: Preben Falck
Heibergtunet Storevaten
Heibergtunet Storevaten Foto: Per Henriksen
Det er nå satt kvist i fjellet. Se Kvistekart for oppdatert informasjon.
Det er nå satt kvist i fjellet. Se Kvistekart for oppdatert informasjon. Foto: Per Henriksen
Tomannsbu 4 februar
Tomannsbu 4 februar Foto: Gaute Njå
Foto: Foto: Erlend Berne