Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

UKE 49: Vi venter på at kulda setter inn 

Mye vann på stien til Prekestolen.  Ikke anbefalt å gå før vannmengden synker. Det er også meldt om mye vind. de 2 neste dagene
Mye vann på stien til Prekestolen. Ikke anbefalt å gå før vannmengden synker. Det er også meldt om mye vind. de 2 neste dagene Foto: Johannes C. Apon

Sikker is er enda et stykke unna og vi håper på flere dager og netter med kulegrader.  Mye vær i vente og vi har fått inn rapportet på at det er mye vann enkelte steder. 

Haukeli

Haukeliseter 1000 moh. Skiforhold og full vinter. Fredag 1 desember var isen kun 8 cm og over det er det 10 cm med sørpe og 50 cm med snø- Det trengs flere og lengre periode med kullegrader for å kunne si at isen er trygg. 

Se webcam fra Haukeliseter

Skredvarsel - sjekk link her

Holmavatn 1130 moh.  Har ikke fått inn rapporter fra noen som har gått i dette området den siste tiden. 

Suldalsheiene

Skreivassdammen. Ikke anbefalt å kjøre innover her nå. Da risikere en å snø inne.

Kvanndalen 611 moh. Hengebro ved Kvanndalen på vei mot Holmavaten er ødelagt. Ny bro kommer mest sannsynlig sommeren 2018. Det er mulig å vade over elven flere plasser. Blant annet 200 – 300 meter nedenfor hytta er det en kulp der det er greit å vade akkurat der elva rener ut av kulpen. Vading anbefales ikke på høy vannstand. Alternativet er å følge sti og anleggsvei inn fra Kvanndalsdammen der alle broer er OK.

Bleskestadmoen 711 moh. oppdatert den 9. oktober.  Det er kommet snø fra ca 960 moh, og det var minus 8 grader den 9 oktober på Bleskestadmoen kl 8 på morningen. 

Jonstølen 720 moh.

Sandsa 630 moh. Sandsa klargjort for vinter. Bro over Fiskåna er tatt inn.  

Stranddalen 970 moh. Her er det skiforhold. 25 cm nysnø den 15 november. Ingen vann eller snøbruer er trygge. Selvbetjent del av hytta med proviant er åpen. 

Krossvatn 1090 moh.

Vassdalstjørn 1120 moh.

Hovatn 1111 moh.

Storsteinen 950 moh.​​​​​​​

Hjelmelandsheiene

Melands Grønahei 890 moh.

Eidavatn 1080 moh.

Nilsebu 730 moh.

Grasdalen 630 moh.

Stakken 760 moh.

Viglesdalen 425 moh.

Lyse -  og Sirdalsheiene

Litle Aurådal 995 moh.

Grautheller 770 moh. 10 - 15 cm nysnø. Grautheller bro er tatt vekk. Også den imidlertid helårs bro som sto på sørsiden av Grauthellervatn er fjernet av Sira Kvina. Brua sto der kun i anleggsperioden når det var arbeid på Duge og Svartevatn dammen. Anleggsperioden er nå over og alle brukere må gå den vanlige veien på nordsiden av vatn. Parkering i enden av Flatstølveien.  

Kringlevatn 940 moh.

Heibergtunet storevatn 965 moh.

Taumevatn 750 moh.

Ådneram 580 moh.

Børsteinen 870 moh. Broen inn til Børsteinen er tatt ned. Alternativ rute er å starte lenger nede i Grydalen

Frafjord og Bjerkreimsheiene

se webcarme fra Hunnadalen 

Langavatn 940 moh.

Blåfjellenden 600 moh.

Sandvatn 910 moh. På litle Sandvaten er isen ca 15 cm tjukk. Ved land bare noen få cm! Regnet som kom i store mengder forrige uke har pakket snøen som var, til en solid hard såle. Store mengder regn har åpnet bekkene som renner inn i Blautevatn og Litla Sandvatn, men det finnes snøbroer å gå på, så en slipper å ta av ski. Etter regn er det kommet minusgrader og godt med nysnø. Forholdene er nå så bra som de kan bli. Fredag kveld og lørdag formiddag den 25-26 november var det masse nysnø, godt hardpakket underlag og føre for blå ekstra. Isen har begynt å legge seg på vannene, men den er så absolutt ikke farbar.Det meldes kaldt hele uken så det er bare å fine fram skiene. Husk liggeunderlag, spade, vindsekk å slalåm briller om du har tenkt deg innover. Det er en farlig årstid.

Tomannsbu 750 moh.

Støle 530 moh.

Kvitlen 450 moh. Tidvis snødekt på stien, men klink is under det tynne snølaget. Alle kjettingene var fastfrosset i is. Utfordrende å gå. Bruk solide brodder og beregn ekstra god tid om du har tenlt deg til Kviteln nå. 


Skåpet 605moh.  Mye vann og snøen er snart smeltet helt bort. 

Husk å ta med hodelykt til bruk inne på hyttene. Det er ikke nok sol til å lade batteriene. Husk: Gramasjer rundt sko. Når snøen kommer blir ikke veien opp til Vindalen brøytet. Da må en parkere ned i Espedalen og det er ekstra 6 km å gå. Viktg å følge med på værmeldingen om en skal overnatte slik at bilen ikke snør inne om en parkerer i Vindalen. 

Lysefjorden

Kjeragområdet. Kjettingen til å holde seg fast i på stien inn til Kjerag er tatt ned for sesongen.  Det anbefales å vente til våren 2018 for å gå til Kjerag. 

Preikestolen 270 moh. vinteren har kommet, det er iskaldt på toppen. Stien er åpen og det er mulig å gå opp men det er veldig glatt is på stien. Husk at det blir mørkt tidlig på denne tiden av året så ikke begynn på tur senere enn 11.00. Det er veldig viktig å ha på ordentlig vinterklær, fjellsko og brodder. Ikke tights eller jeans. Termos med varm drikke må også være med i sekken. Brodder kan leies på Fjellstua.

Bakken 200 moh.

Songedalen 390 moh. Her ligger det ca 30 - 40 cm med snø. Oppdater i medio november 

Lysebotn 7 moh.

Flørli 50 moh. 

Ikke trygg is på Haukelister enda
Ikke trygg is på Haukelister enda Foto: Håkon Aarthun
På little Sandvaten er isen ca 15 cm tjukk. Ved land bare noen få cm, så vær forsiktig nær land.
På little Sandvaten er isen ca 15 cm tjukk. Ved land bare noen få cm, så vær forsiktig nær land. Foto: Leif Rune Salte
Mye vann ved parkeringen i Vindalen.
Mye vann ved parkeringen i Vindalen. Foto: Tore Dahl

Skrevet av Kaja Raa Storaker 5. desember 2017