Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Uke 48: Husk Fjellvettreglene

På vei inn til Sandvatn den 24 november
På vei inn til Sandvatn den 24 november Foto: Atle Omundsen

Husk at været snur fort på denne årstiden. Så og si alle vann og bekker er åpne. Husk liggeunderlag, spade, vindsekk å slalåm briller om du har tenkt deg på tur i fjellet.  

Haukeli

Haukeliseter 1000 moh. Skiforhold og full vinter. Ingen vann er trygge og bekker er åpne. Det er meldt minusgrader fremover. 

Se webcam fra Haukeliseter

Skredvarsel - sjekk link her

Holmavatn 1130 moh.  Har ikke fått inn rapporter fra noen som har gått i dette området den siste tiden. 

Suldalsheiene

Skreivassdammen. Ikke anbefalt å kjøre innover her nå. Da risikere en å snø inne.

Kvanndalen 611 moh. Hengebro ved Kvanndalen på vei mot Holmavaten er ødelagt. Ny bro kommer mest sannsynlig sommeren 2018. Det er mulig å vade over elven flere plasser. Blant annet 200 – 300 meter nedenfor hytta er det en kulp der det er greit å vade akkurat der elva rener ut av kulpen. Vading anbefales ikke på høy vannstand. Alternativet er å følge sti og anleggsvei inn fra Kvanndalsdammen der alle broer er OK.

Bleskestadmoen 711 moh. oppdatert den 9. oktober.  Det er kommet snø fra ca 960 moh, og det var minus 8 grader den 9 oktober på Bleskestadmoen kl 8 på morningen. 

Jonstølen 720 moh.

Sandsa 630 moh. Sandsa klargjort for vinter. Bro over Fiskåna er tatt inn.  

Stranddalen 970 moh. Her er det skiforhold. 25 cm nysnø den 15 november. Ingen vann eller snøbruer er trygge. Selvbetjent del av hytta med proviant er åpen. 

Krossvatn 1090 moh.

Vassdalstjørn 1120 moh.

Hovatn 1111 moh.

Storsteinen 950 moh.​​​​​​​

Hjelmelandsheiene

Melands Grønahei 890 moh.

Eidavatn 1080 moh.

Nilsebu 730 moh.

Grasdalen 630 moh.

Stakken 760 moh.

Viglesdalen 425 moh.

Lyse -  og Sirdalsheiene

Litle Aurådal 995 moh.

Grautheller 770 moh. 10 - 15 cm nysnø. Grautheller bro er tatt vekk. Også den imidlertid helårs bro som sto på sørsiden av Grauthellervatn er fjernet av Sira Kvina. Brua sto der kun i anleggsperioden når det var arbeid på Duge og Svartevatn dammen. Anleggsperioden er nå over og alle brukere må gå den vanlige veien på nordsiden av vatn. Parkering i enden av Flatstølveien.  

Kringlevatn 940 moh.

Heibergtunet storevatn 965 moh.

Taumevatn 750 moh.

Ådneram 580 moh.

Børsteinen 870 moh. Broen inn til Børsteinen er tatt ned. Alternativ rute er å starte lenger nede i Grydalen

Frafjord og Bjerkreimsheiene

se webcarme fra Hunnadalen 

Langavatn 940 moh.

Blåfjellenden 600 moh.

Sandvatn 910 moh. Regnet som kom i store mengder forrige uke har pakket snøen som var, til en solid hard såle. Store mengder regn har åpnet bekkene som renner inn i Blautevatn og Litla Sandvatn, men det finnes snøbroer å gå på, så en slipper å ta av ski. Etter regn er det kommet minusgrader og godt med nysnø. Forholdene er nå så bra som de kan bli. Fredag kveld og lørdag formiddag var det masse nysnø, godt hardpakket underlag og føre for blå ekstra. Isen har begynt å legge seg på vannene, men den er så absolutt ikke farbar.Det meldes kaldt hele uken så det er bare å fine fram skiene. Husk liggeunderlag, spade, vindsekk å slalåm briller om du har tenkt deg innover. Det er en farlig årstid.

Tomannsbu 750 moh.

Støle 530 moh.

Kvitlen 450 moh. Ikke oppdatert rapport fra helgen.. Vil anta det ligger litt snø her nå. Sjekk webcamera fra Hunnadalen 

Skåpet 605moh.  Hele stien er dekket med snø. Ikke skiforhold. Det ligger ca 20-30 cm snø ved hytta. Ved parkeringen på Vindalen er det ca 10 cm snø. Beregn litt lenger tid enn 1,5 time fra Vindalen. Husk å ta med hodelykt til bruk inne på hyttene. Det er ikke nok sol til å lade batteriene. Husk: Gramasjer rundt sko. Når snøen kommer blir ikke veien opp til Vindalen brøytet. Da må en parkere ned i Espedalen og det er ekstra 6 km å gå. Viktg å følge med på værmeldingen om en skal overnatte slik at bilen ikke snør inne om en parkerer i Vindalen. 

Lysefjorden

Kjeragområdet. Kjettingen til å holde seg fast i på stien inn til Kjerag er tatt ned for sesongen.  Det anbefales å vente til våren 2018 for å gå til Kjerag. 

Preikestolen 270 moh. vinteren har kommet, det er iskaldt på toppen. Stien er åpen og det er mulig å gå opp men det er veldig galtt od is på stien. Husk at det blir mørkt tidlig på denne tiden av året så ikke begynn på tur senere enn 11.00. Det er veldig viktig å ha på ordentlig vinterklær, fjellsko og brodder. Ikke tights eller jeans. Termos med varm drikke må også være med i sekken. Brodder kan leies på Fjellstua.

Bakken 200 moh.

Songedalen 390 moh. Her ligger det ca 30 - 40 cm med snø. 

Lysebotn 7 moh.

Flørli 50 moh. 

Prekestolen. Husk brodder. Dette kan leies på Fjellstua.
Prekestolen. Husk brodder. Dette kan leies på Fjellstua. Foto: Outdoorlife Norway
Stien inn til Skåpet. Vi anbefaler å parkere nede i Espedalen. Da er det 6 km ekstra å gå.
Stien inn til Skåpet. Vi anbefaler å parkere nede i Espedalen. Da er det 6 km ekstra å gå. Foto: Preben Falck
Strandalen.
Strandalen. Foto: Åshild Garvik Pedersen
Sandvaten
Sandvaten Foto: Atle Omundsen

Annonse

Skrevet av Kaja Raa Storaker 28. november 2017