Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

UKE 47: Skiforhold 

Sandvaten 910 moh. Bildet er tatt den 18. november.
Sandvaten 910 moh. Bildet er tatt den 18. november. Foto: Atle Omundsen

Skiforhold, men føret er tungt med mye snø og fenner enkelte steder.  T-merkingen er stort sett nedsnødd eller skjult bak is og snø. Beregn dobbelt tid av det du pleier å bruke på denne årstiden. Følg med på temperatur og vind, og husk at status fort kan endre seg. Ta med liggeunderlag, spade, vindsekk, termos med varm drikke og slalåmbriller om du har tenkt deg innover fjellet. 

Haukeli

Haukeliseter 1000 moh. Skiforhold. Ingen vann er trygge. 

Se webcam fra Haukeliseter

Holmavatn 1130 moh.  Har ikke fått inn rapporter fra noen som har gått i dette området den siste tiden. 

Suldalsheiene

Skreivassdammen. Ikke anbefalt å kjøre innover her nå. Da risikere en å snø inne.

Kvanndalen 611 moh. Hengebro ved Kvanndalen på vei mot Holmavaten er ødelagt. Ny bro kommer mest sannsynlig sommeren 2018. Det er mulig å vade over elven flere plasser. Blant annet 200 – 300 meter nedenfor hytta er det en kulp der det er greit å vade akkurat der elva rener ut av kulpen. Vading anbefales ikke på høy vannstand. Alternativet er å følge sti og anleggsvei inn fra Kvanndalsdammen der alle broer er OK.

Bleskestadmoen 711 moh. oppdatert den 9. oktober.  Det er kommet snø fra ca 960 moh, og det var minus 8 grader den 9 oktober på Bleskestadmoen kl 8 på morningen. Kong Vinter er på vei. 

Jonstølen 720 moh.

Sandsa 630 moh. Sandsa klargjort for vinter. Bro over Fiskåna er tatt inn.  

Stranddalen 970 moh. Her er det skiforhold. 25 cm nysnø den 15 november. Ingen vann eller snøbruer er trygge. Selvbetjent del av hytta med proviant er åpen. 

Krossvatn 1090 moh.

Vassdalstjørn 1120 moh.

Hovatn 1111 moh.

Storsteinen 950 moh.​​​​​​​

Hjelmelandsheiene

Melands Grønahei 890 moh.

Eidavatn 1080 moh.

Nilsebu 730 moh.

Grasdalen 630 moh.

Stakken 760 moh.

Viglesdalen 425 moh.

Lyse -  og Sirdalsheiene

Litle Aurådal 995 moh.

Grautheller 770 moh. 10 - 15 cm nysnø. Grautheller bro er tatt vekk. Også den imidlertid helårs bro som sto på sørsiden av Grauthellervatn er fjernet av Sira Kvina. Brua sto der kun i anleggsperioden når det var arbeid på Duge og Svartevatn dammen. Anleggsperioden er nå over og alle brukere må gå den vanlige veien på nordsiden av vatn. Parkering i enden av Flatstølveien.  

Kringlevatn 940 moh.

Heibergtunet storevatn 965 moh.

Taumevatn 750 moh.

Ådneram 580 moh.

Børsteinen 870 moh. Broen inn til Børsteinen er tatt ned. Alternativ rute er å starte lenger nede i Grydalen

Frafjord og Bjerkreimsheiene

se webcarme fra Hunnadalen 

Langavatn 940 moh.

Blåfjellenden 600 moh.

Sandvatn 910 moh. Det er litt snø ved Lortabu p-plass og mye snø på toppen av bakken ved Lysebekken . Det betyr at det er flott skiføre. Føret er hovedsakelig fokksnø på et isete underlag med tykk frossen skare. Det er ingen frost i bakken og ikke is på vannene.Føret er tungt, med mye snø og fenner. T-merkingen er stort sett nedsnødd eller skjult bak is og snø. Beregn nesten dobbelt tid av det du pleier bruke på denne årstiden.Vi er bare i november, og status kan fort endres om det kommer perioder med mildvær. Følg med på temperaturer på yr, før du tar frem ski og utstyr. Husk liggeunderlag, spade, vindsekk å slalåm briller om du har tenkt deg innover. Det er en farlig årstid.

Tomannsbu 750 moh.

Støle 530 moh.

Kvitlen 450 moh. Ikke oppdatert rapport fra helgen 10-12 novembr. Vil anta det ligger litt snø her nå. 

Skåpet 605moh.  Hele stien er dekket med snø. Ikke skiforhold. Det ligger ca 20-30 cm snø ved hytta. Ved parkeringen på Vindalen er det ca 10 cm snø. Beregn litt lenger tid enn 1,5 time fra Vindalen. Husk å ta med hodelykt til bruk inne på hyttene. Det er ikke nok sol til å lade batteriene. Husk: Gramasjer rundt sko. Når snøen kommer blir ikke veien opp til Vindalen brøytet. Da må en parkere ned i Espedalen og det er ekstra 6 km å gå. Viktg å følge med på værmeldingen om en skal overnatte slik at bilen ikke snør inne om en parkerer i Vindalen. 

Lysefjorden

Kjeragområdet. Kjettingen til å holde seg fast i på stien inn til Kjerag er tatt ned for sesongen.  Det anbefales å vente til våren 2018 for å gå til Kjerag. 

Preikestolen 270 moh. vinteren har kommet, det er iskaldt på toppen. Stien er åpen og det er mulig å gå opp. Husk at det blir mørkt tidlig på denne tiden av året så ikke begynn på tur senere enn 11.00. Det er veldig viktig å ha på ordentlig vinterklær, fjellsko og brodder. Ikke tights eller jeans. Termos med varm drikke må også være med i sekken. Brodder kan leies på Fjellstua.

Bakken 200 moh.

Songedalen 390 moh. Her ligger det ca 30 - 40 cm med snø. 

Lysebotn 7 moh.

Flørli 50 moh. 

Strandalen
Strandalen Foto: Åshild Garvik Pedersen
Prekestolen. Husk brodder!
Prekestolen. Husk brodder! Foto: Per Henriksen
Prekestolen 600 meter før toppen den 13. november. Er du usikker på om du har nok erfaring kan du bestille guide fra Outdoorlife Norway
Prekestolen 600 meter før toppen den 13. november. Er du usikker på om du har nok erfaring kan du bestille guide fra Outdoorlife Norway Foto: Outdoorlife Norway
Stien inn til Skåpet. Lurt  å ta med gamasjer. Husk at veien opp til Vindalen ikke brøytes.
Stien inn til Skåpet. Lurt å ta med gamasjer. Husk at veien opp til Vindalen ikke brøytes. Foto: Preben Falck
Ulvarudla 418 moh. På Høgjæren er det ikke snø å se så langt øye rekker. Bløtt i terrenget.
Ulvarudla 418 moh. På Høgjæren er det ikke snø å se så langt øye rekker. Bløtt i terrenget. Foto: Per Henriksen
Sandsavatnet 605 moh.
Sandsavatnet 605 moh. Foto: Løypekjøraren på Gullingen

Skrevet av Kaja Raa Storaker 20. november 2017