Klart det går lørdagstur - Langs Kongeveien mot Varhaug (558)

Fellestur

Dato
6. mars kl. 09:30 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Klartdetgår, Svaksynte, Tilrettelagt, Blind, Ledsager
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT Tilrettelagt STF
Turkode
558

Klart det går! - Lørdagstur for voksne.

Er du glad i å gå tur men går litt saktere enn "folk flest"? Eller trenger du turledsager for å være med på tur? Første lørdag i måneden arrangerer vi Klart det går tur for voksne med fysisk funksjonsnedsettelse. Frivillige turledsagere vil hjelpe deg som har en synshemming, dårlig balanse eller trenger en hjelpende hånd av en eller annen grunn. Flere av våre ledsagere har tatt ledsagerkurs i regi av Blindeforbundet. Har du barn eller familiemedlemmer som ønsker å være med, så er de hjertelig velkommen!

Turene er fortsatt gratis men det er obligatorisk påmelding og vi begrenser total antall deltagere (og ledsagere) til 20stk. Det er viktig for oss at både deltagere og turledere er trygge og vi forholder oss til DNTs smittevernplan (les mer om smittevernplanen her). Alle deltagere som ikke er fra samme husstand vil måtte holde 1 meters avstand til andre deltagere, og det blir viktig med god håndhygiene - husk å ta med egen antibac. Samkjøring skal utføres med munnbind og begrenses hvor det kan.

Turmål - Kongeveien

Vi kjører til Obrestad havn, og følger stien sørover langs havet. Spor av den historiske Kongevegen fra 1600-tallet følger delvis turveien, og noen av de gamle sporene er fremdeles synlige. Hele området er svært rik på kulturminner og er beskyttet som landskapsvernområde.

Vi går så langt vær, vind og dagsform tillater. Tar en god pause, før vi snur og går tilbake til Obrestad havn.

Oppmøtested oppgis ved påmelding direkte til Guro Waksvik - gurowaksvik@hotmail.com. Stavanger togstasjonen 09:30 eller Sandnes ved togstasjonen 09:45.

Pris: Gratis. Kostnad for privatkjøring fra felles oppmøtested til turstart er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Påmelding:
Via epost til Beate Eikemo (beate@stf.no) eller direkte til turleder - vennligst send fullt navn, mobilnr og en kommentar om behov for ledsager (evt. annen tilrettelegging). Dersom man skal ha med egen ledsager eller familiemedlemmer, vennligst send navn og mobilnr på disse også.
Påmeldingsfristen er 1 uke før tur men meld deg gjerne på så tidlig som mulig. Dette for at vi kan skaffe ledsagere til alle som trenger det.

Turleder : Guro Waksvik - gurowaksvik@hotmail.com

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Guro Waksvik