Jubileumstur fra Skåpet via Flørli til Lysebotn (533)

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Fra dato
15. september 2018 kl. 08:00
Til dato
16. september 2018
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Jubileum2018, Hyttetur, Tematur, Skåpet
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF , Lysefjorden Turisthytte
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
533
Dette arrangementet er over!

Bli med på jubileumstur fra Vinddalen til Nye Skåpet, over fjellet til den super-idylliske bygda Flørli, så videre en kort båttur inn majestetiske Lysefjorden for overnatting i Lysebotn. Dagen etter tar vi båt til Bakken og får høre spennede historier om Pilt Ola. Dagen avsluttes med avslappende, naturskjønt Lysefjordcruise. Dette er en skreddesydd og innholdsrik tur med fokus på god mat og 150 års vandrehistorie.

Lørdag:
Felles buss fra Oanes. Deltakere fra Stavanger og Sandnes parkerer på Lauvvik og tar ferjen over til Oanes kl 07.15 og blir plukket opp av bussen som kjører videre til Vinddalen litt etter kl 07.30. Deltakere fra Strand og Forsand kan parkere bilene på Oanes kai og blir med bussen herfra. 
Fra Vinddalen går vi en kort tur inn til Skåpet (ca 4 km /1,5-2t). Skåpet turisthytte ble innviet i fjor og utgjør et spennende hyttetun. Her tar vi en kort stopp med medbrakt niste. Etter lunsj vandrer vi i åpent høgfjellsterreng til Flørli (8,4 km/5t). Siste del av ruta gir flott utsikt over fjorden og Flørlibygda. Vi legger opp til korte pauser for å rekke ferjen fra Flørli 16.45. Flørli er en veiløs grend betjent av fire ferger per dag. Flørli er populært for sine 4444 trappetrinn rett opp fjellet - Nord Europas lengste tretrapp, og for sin vannkraft historie.
På kvelden samles alle vandrere til en sosial festkveld utendørs på Lysefjorden Turisthytte. Fantastisk grillbuffet med lokale råvarer, levende musikk med Framifrå og Jon Reve. Denne kvelden skal det feires at DNT har 150 års jubileum! 
Baren åpner klokka 18.00 og programmet starter kl 18.45. Følg Lysefjorden vandrefestival på facebook 

Søndag:
Etter en solid "Vandrarfrokost" blir det Kl. 10.30 Jubileumsforedrag ved Kjell Helle-Olsen i Lysebotn kapell, en historisk reise gjennom Turistforeningens 150 år lange historie. Deretter blir vi med Forsand Sogelag på fellestur til Bakken. Her får du smakebiter fra livet til legendariske Pilt-Ola, som ble født og oppvokst i Lysefjorden, før han gjorde verdensborger av seg. Her kan du også lytte til folketoner og få en lærerik rundtur på den gamle fjellgarden. 

I nyere tid ble Bakken bebodd av Gjertrud og Johannes Bakken, frem til 1973 da Johannes reiste seg fra frokostbordet og forlot gården for godt. Johannes testamenterte hele gården til Forsand kommune. Rett før sommeren i år vedtok Forsand kommune å overlate driftsansvaret for huset og låven til Stavanger Turistforening. Dette skal vi markere og feire i tunet! Les mer om dagens program her.
Dagen avsluttes med avslappende, naturskjønt "Lysefjordcruise" til Lauvvik. Lysefjorden byr på fossefall, idylliske øyer og storslått natur. 

Turledere / Mountain guide:
Hilde Grøtte og Jan Petter Mikaelsen

Priser medlem/ikke medlem kr. 1600/ 2100

Hva dekker prisen:
Buss og ferje t/r Lauvvik og t/r Tau, overnatting og full pensjon på Lysefjorden Turisthytte, samt turledelse.

Kart:
Turkart Frafjord- og Bjerkreimsheiene, eller Lysefjorden 1:50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer.  Dagstursekk. Gode fjellstøvler og klær for fjellturer (vann & vindtette, samt ullundertøy),  Lakenpose eller soverpose. Ta med nistepakke/lunsj til første dag. I tillegg er det lurt å ha med litt frukt og nøtter, samt drikke.  (Vi fyller på vann underveis). 

Krav til deltakerne: 
Deltakerne må være i god fysisk form. 

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegge

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Jubileumstur fra Skåpet via Flørli til Lysebotn (533)

Bli med på jubileumstur fra Vinddalen til Nye Skåpet, over fjellet til den super-idylliske bygda Flørli, så videre en kort båttur inn majestetiske Lysefjorden for overnatting i Lysebotn. Dagen etter tar ...

Kontaktinformasjon:

  • Stavanger Turistforening
  • Tlf. 51840212
  • E-post: jane@stf.no

Turledere:

  • Jan Petter Mikaelsen
  • Hilde Grøtte