AVLYST. Tur til Kjerag - Kaldahålå -Kongestien (528 )

Fellestur

Fra dato
14. september 2018 kl. 16:45
Til dato
16. september 2018
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Lysebotn, Kjerag, Fjelltur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF , Lysefjorden Turisthytte
Turkode
528
Dette arrangementet er over!

Bli med på jubileumstur til Lysebotn turistforeningshytte og gå opp på ikoniske Kjerag. Vi reiser inn med hurtigbåten fredag ettermiddag, går fra  Øygardsstøl til Kjeragbolten på lørdagen og utforsker Lysebotn på søndagen. Dette er en skreddesydd og innholdsrik tur med fokus på god mat og historieformidling. Turen er tilknyttet Lysefjorden Vandrefstival og vi skal feire at DNT har 150 års jubileum!

Fredag:
Hurtigbåt fra Lauvvik kl. 16.45 Båtreisen er ikke inkludert i prisen. Deltakerne må bestille båtbillett tur/retur Lysebotn på forhånd for å være sikret plass på båten. Ingen trenger å ta med bil. Ankomst og innlosjering. Felles middag.

Lørdag:
Vi tar taxi opp til Øygardsstøl der turen starter. Turen tar ca. 5-6 timer tur-retur. I tillegg kommer pauser. Turen er 4,5 km hver vei, og har flere lange og bratte stigninger. Vi går bort til Kjeragplatået og ser på utsikten og bolten. Vi vil bruke hele dagen på turen. Etter turen kan det kanskje friste med et bad ved elvemunningen til Lysefjorden.
På kvelden samles alle vandrere til en sosial festkveld utendørs på Lysefjorden Turisthytte. Fantastisk grillbuffet med lokale råvarer, levende musikk med Framifrå og Jon Reve. Denne kvelden skal det feires at DNT har 150 års jubileum! 
Baren åpner klokka 18.00 og programmet starter kl 18.45. Følg Lysefjorden vandrefestival på facebook 

Søndag:
Etter en solid "Vandrarfrokost" blir det Kl. 10.30 Jubileumsforedrag ved Kjell Helle-Olsen i Lysebotn kapell, en historisk reise gjennom Turistforeningens 150 år lange historie. Etterpå utforsker vi nærmiljøet i Lysebotn, og tar en tur til Kaldahålå og Kongesteinen. Dette er en lettgått tur på vei og i terreng på ca 5 km. Hurtigbåt fra Lysebotn kl 15.30, husk å bestille plass på båten.

For de som ønsker er det mulighet for å hive seg med på Jubileumstur til Bakken. Her får du smakebiter fra livet til legendariske Pilt-Ola, som ble født og oppvokst i Lysefjorden, før han gjorde verdensborger av seg. I nyere tid ble Bakken bebodd av Gjertrud og Johannes Bakken, frem til 1973 da Johannes reiste seg fra frokostbordet og forlot gården for godt. Johannes testamenterte hele gården til Forsand kommune. Rett før sommeren i år vedtok Forsand kommune å overlate driftsansvaret for huset og låven til Stavanger Turistforening. Dette skal vi markere og feire i tunet! 

Utstyr som må tas med: 
Lakenpose eller sengetøy, godt fottøy og klær etter vær. Se ellers pakkeliste for sommerturer.

Turledere:
Marie Nøkling (91330563) og Gunn Tjessem (98213070)

Pris medlem / Ikke medlem:
Voksen 1950,- / 2450,-

Hva er inkludert i prisen:
Konsert, kost og losji på Lysefjorden turisthytte på 4-6 manns rom, taxi t/r Øygardsstølen, turledelse og administrasjon. 

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer vinterturer dagsturer

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Utstyr og kart:
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

  • Stavanger Turistforening
  • Tlf. 51840212
  • E-post: jane@stf.no

Turledere:

  • Marie Nøkling
  • Gunn Tjessem