Klart det går - en skikkelig utfordring til Ryfylkets Indrefilet

Fellestur

Fra dato
12. oktober 2018 kl. 09:00
Til dato
14. oktober 2018 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Klartdetgår, Sprek, Svaksynte, Tilrettelagt, Blind, Ledsager
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT Tilrettelagt STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
555
Dette arrangementet er over!

Kjempeflott tur i Suldalsheiene, på mange måter majesteten blant våre heier. Her finner vi de vakreste og mest ruvende toppene i fylket, rester av gamle ferdselsveier og flotte godt bevarte stølsområder som forteller om en annen tid i fjellet. Første natt på en av STFs flotte og nyere hytte Jonstølen, andre natt på Bleskestadmoen, tunet hvor den eldste STF hytta ligger.

Turen er tilrettelagt for voksne med behov for turledsager. Denne turen er krevende med relativt lange dagsetapper og passer for de som er vant til å gå i fjellet. Dersom en trenger hjelp med daglige gjøremål må man ha med egen assistent/ledsager. STF har flere frivillige ledsagere som har gjennomført kurs som ledsager for blinde/svaksynte. Ledsagere blir med gratis. Turvante barn (til deltagere) er også velkommen til å bli med!

Påmeldingsfrist - 28. september 2018

Planleggingsmøte -  Tirsdag 9. oktober kl 18.00 i Tursenteret på Kannik.

Turplan

Dag 1 
Etter 2 ferjer og lang kjøretur (ca 3,5 timer i alt) parkerer vi nedenfor Jonstølen og går opp lia til Jonstølen (ca 1 km). Ikke veldig lang tur, men opp til en knallfin hytte.

Dag 2 Vi starter fra Jonstølen og går ut til veien igjen. Vi følger god vei et stykke før vi går over i terrenget, og starter oppstigningen langs Gaukstølåna før vi tar opp Dritarbakken til Skitstøl. Høres fælt ut, men her er det flott. Vi fortsetter til Krokvasstøl og Skromedalen, før det igjen går opp på fjellet langs et stort vann og til Moltenuten før det går bratt ned igjennom skogen til Bleskestadmoen. Dette siste partien blir den tøffeste delen etter en rimelig lang dag.

Dag 3
Vi starter over frodige marker og bort til elva, deretter er det over myr og noe fjell. Litt opp før det går mye nedover. Etter hvert kommer vi over på en fin skogsvei før vi kommer helt ned på flaten hvor vi har parkert noen biler. Her må vi vente en time mens vi venter på sjåførene som henter de andre bilene som står parkert ved Jonstølen. Vi kjører til ferjene og hjem til Stavanger

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Pris
Medlem i DNT 900kr / ikke medlem 1200kr
Barn (medlem) 600kr / ikke medlem 900kr

Prisen dekker overnatting på STF hytte, felles middag (fredag, lørdag) og frokost (lørdag, søndag), turledere, administrasjon.
Reisekostnadene fra oppmøtested til turstart og retur deles mellom deltagerne - det beregnes 3kr./km for kjøring, i tillegg må deltagere dekke evt. bompenger og fergebilletter.

Pakkeliste
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer.

Nyhet! Utstyrsutleie på Frilager
Dersom du ikke har alt av utstyr selv, er det mulig at det kan leies hos Frilageret. Sjekk her www.frilager.no

Spesielle behov
Vi ber om at deltakere med sykdommer eller matintoleranser/allergier som kan påvirke turen gi beskjed om dette i kommentarfeltet ved påmelding.

Krav til deltagere
Vi stiller krav om at man har vært på minst en lørdagstur med Klart det går i STF i år. Hvis du ikke oppfyller dette kravet men ønsker likevel å være med, vennligst ta kontakt med turleder eller helen@stf.no for å diskutere muligheter.

Kart og ruteinformasjon
Turlederen har med kart så det er ikke behov for å ha med eget. Dersom du likevel ønsker det er det turkart: Suldalsheiane (2009) 1:50 000, Indre Ryfylke (2009) 1:100 000 fra Nordeca, eller Setesdalsheiene 1:100 000 fra Cappelen Damm som gjelder. Dette kan kjøpes i vårt Tursenter.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Påmelding
For påmelding klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden. Dersom du melder deg på som ledsager bruk rabattkode LEDSAGER for gratis påmelding.
Alternativt kan du melde deg på til Cathrine Lie Wathne i blindeforbundet eller til Helen Adamson (helen@stf.no, 51840219) i STF.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Helen Adamson på helen@stf.no eller tlf.51840219

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre Klart det går arrangementer
Program 2018 (lenken kommer)

Følg oss på Facebook

Klart det går - en skikkelig utfordring til Ryfylkets Indrefilet

Kjempeflott tur i Suldalsheiene, på mange måter majesteten blant våre heier. Her finner vi de vakreste og mest ruvende toppene i fylket, rester av gamle ferdselsveier og flotte godt bevarte ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ragnar William Holm
  • Målfrid Tjora
  • Guro Waksvik

Annonse