AVLYST! Unik fottur med telt i Hallingskarvet nasjonalpark (520)

Fellestur

Fra dato
9. august 2018 kl. 08:00
Til dato
12. august 2018
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Langtur, Telttur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Sørlandet (se kart)
Turkode
520
Dette arrangementet er over!

Vi skal forbi den kjente Lordehytten, en steinbu som ble bygd omkring 1880 og krysse Hallingskarvet igjennom Folarskaret. På hele turen har vi det majestetiske Hallingskarvet enten foran, bak eller på siden av oss. Turen har endel høydemeter på dag nummer to, ellers foregår det på ulent småkupert terreng på delvis god sti mens andre steder mindre god sti. Turen fra Raggsteindalen til Vestreim er ikke mye brukt og er vi heldig har vi fjellet for oss selv (Haugastøl- Folarskardet/ Lordehytten- Raggsteindalen- Vestreim- Geilo).

NB! På grunn av for få påmeldinger er turen dessverre avlyst.

Planleggingsmøte:
2.august kl 18 i Stavanger Turistforening Tursenter Kannik, med info om oppdaterte togtider.


Dag 1:
Vi kjører fra Stavanger Turistforening kl 8.00. Tog fra Voss klokken kl 13 ankomst Haugastøl klokken kl 15. Vi starter å gå fra Haugastøl 968 m.o.h. går vei, 1 km, opp mot Tjørngravtjørni 1098 m.o.h. Herfra starter den merkete sti mot Raggsteindalen. På første dag går vi til kanten av Hallingskarvet og lager leir her. 10 km. Vi slår leir i omtrent 1400 meters høyde. Turleder tilbereder middag første kvelden.

Dag 2:
Vi starter tidlig og fortsetter turen mot Raggsteindalen igjennom Folarskaret. Vi passerer Lordehytten og selvsagt skal vi fortelle litt om livet til Lorden og se litt på hytten før vi fortsetter. Lordehytten ligger på 1620 m.o.h. Dette er turens nesten høyeste punkt. Igjennom Folarskaret har vi Hallingskarvet tronende høyt over oss på begge sider. Mot vest har vi Folarskardnuten 1933 m.o.h. Vi går langs Folarskardtjørnan 1465 m.o.h. Langs ruten vil vi også se isbre, fjellflora og trolig rovfugl.
Når vi har passert Folarskaret går det nedover og ved Strandavatnet dreier vi østover og følger delvis merket, delvis umerket sti mot Vestreim. Ved Byrkjedalen 1120 m.o.h. lager vi leir. 18 km.


Dag 3:
Vi starter tidlig. På merket sti går vi langs Hallingskarvet mot Vestreim. Vanvittig flott natur og utsikten til det overveldende Hallingskarvet er fenomenal. Turen går i lett kupert terreng. Ved vestreim lager vi leir 1022 m.o.h. Kanskje noen vil bade i elven hvor vi skal sove for natten!

Dag 4:
Vi starter tidlig. Vi går mot Havsdalen, 1059 m.o.h.  som ligger nord for Geilo. I Havsdalen vil vi igjen møte folk. Dette er en av veiene mot Prestholtseter som ligger i bunnen av Hallingskarvet og er utgangspunktet for de berømte trappene som stod ferdig bygget av Sherpaer fra Nepal i 2014.  På veien skal vi over Havsdalshovda som ligger 1173 m.o.h. Fremme i Havsdalen går turen over Geilohovda, som er toppen av skitrekket på Geilo hvor du ser ned på hele Geilo, Ustevatnet og inn over Hardangervidda. 8 km.
Toget går fra Geilo klokken 15:30. Vi ankommer Voss ca 1700, kjører så til Stavanger og er fremme ca 2200 etter en uforglemmelig fottur.

Turledere: Kjersti Stangeland (99119922) og 2 lokale turledere fra Vinternatt.

Mat:
Hver enkelt har ansvar for mat på turen, unntatt første kveld da lager turledere middag.

Priser:
Medlem 1550,-, ikke medlem 1950,-.

Kart: 
Hallingskarvet 1:50 000

Hva dekker prisen:
Reise, felles middag første kveld, turledelse og admin. Deltakerne må selv sørge for mat og drikke/termos. 

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Telt, kokeutstyr, sovepose, liggeunderlag og ellers vanlig utstyr for overnattingsturer i fjellet. Godt fottøy viktig. Se ellers DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet.  

Krav til deltakerne:
Terrenget er ganske «flatt»  store deler av turen, men deltakerne må være i god fysisk form og må kunne bære ryggsekk på 15-18 kg.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening


 

AVLYST! Unik fottur med telt i Hallingskarvet nasjonalpark (520)

Vi skal forbi den kjente Lordehytten, en steinbu som ble bygd omkring 1880 og krysse Hallingskarvet igjennom Folarskaret. På hele turen har vi det majestetiske Hallingskarvet enten foran, bak eller ...

Kontaktinformasjon:

  • Stavanger Turistforening
  • Tlf. 51840212
  • E-post: jane@stf.no

Turleder:

  • Kjersti Stangeland

Annonse