Nydelig tur gjennom Madland til Gilja (1315)

Fellestur

Dato
28. august kl. 10:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Time
Arrangører
Stavanger Turistforening, Jæren Turlag
Turområde
Ryfylkeheiane, Vestlandet (se kart)
Turkode
1315

Bli med på en fantastisk tur på gammel driftevei gjennom klassisk turterreng. Turen starter på parkeringsplassen på toppen av Trodlabakken og går langs Fossbekken opp Ommundbakken. Etter vel 1 km kommer du inn på den gamle drifteveien. Til høyre har vi de tre Fisketjørnene med Fisketjønnbu, og Madlandsheias høyeste topp Vådlandsnuten (811 m.o.h.) kneisende i bakgrunnen.

Stien leder deg inn til Maribakken og videre opp langs Kvislabekken og sør for Longatjørn. Drifter som ikke stanset under Kodlalia, slo seg til for natten under Maribakken. Å fortsette over fjellet sent på dagen, kunne være risikabelt hvis været ikke var fint. I dalbunnen et par hundre meter nord for stien er en heller som ble brukt av driftekarene. Nødlingene leder deg innover langs nordsiden av Roligvatnet. Like øst for dette viser skilt til Vådlandsnuten. Men turen fortsetter langs drifteveien om Vølstadlega og følger tråkket i mer østlig retning, over bekken mellom Holmavatnene og til Skjæratjørn. Ved stikrysset her er det fint å raste.

Fra toppen av skaret mellom Vase-knuten og Risaknuten, tar vi oss tid til å nyte utsikten over dramatisk Bjerkreimsnatur. Nå bærer det bratt ned til Stakkvik og frodigere trakter. Her var det vanlig å stanse og overnatte med driften. Fra den gamle gjeterhytten går stien idere over et høydedrag i nordlig retning og ned om Brekkestølsvatnet. Stien herfra og ned til Gilja var også stølsvei. Ca. 500 meter ovenfor Rv. 45 kommer du til rydningsrøyser og tufter som minner om tidligere tiders bosetning. Stien fortsetter ned til riksveien hvor vi blir hentet at buss og blir transportert tilbake til startpunkt :-)

 • Oppmøte:
  Parkeringsplass på Madland på toppen av Trodlabakkan kl. 10.00
   
 • Turledere:
  Målfrid Tjora, tlf: 905 57 527 mollytjora@gmail.com
  Siri Berland Reinertsen tlf: 911 57 629
   
 • Pris:
  Medlem 200,-, ikke medlem kr. 250,-. (for buss tilbake til bilene).
   
 • Ta med:
  kikkert kan være kjekt å ha med på denne turen
   

Nydelig tur gjennom Madland til Gilja (1315)

Bli med på en fantastisk tur på gammel driftevei gjennom klassisk turterreng. Turen starter på parkeringsplassen på toppen av Trodlabakken og går langs Fossbekken opp Ommundbakken. Etter vel 1 km ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Siri Berland Reinertsen
 • Målfrid Tjora