I Obstfelders fotspor (538)

Fellestur

Fra dato
26. august 2016
Til dato
28. august 2016
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Tema
Arrangør
Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane
Turkode
538
Dette arrangementet er over!
I anledning Sigbjørn Obstfelders 150-årsjubileum arrangerer Stavanger Turistforening og Sølvberget en teateropplevelse utenom det vanlige. 26.-28. august er publikum invitert med på vandring til Nilsebu turisthytte. Her kom også herr og fru Obstfelder i august 1899 etter en strabasiøs ferd over fjellet fra Setesdal på vei mot Årdal. Det ble uvær, og de to ble reddet av sauegjetere som var på Nilsebu. Disse scenene er utgangspunktet for skuespillet «Herr og fru Obstfelder på hver sin klode på Nilsebu» med manus og regi av Torfinn Nag.


Om skuespillerne 
Herr og fru Obstfelder spilles av skuespiller Marko Kanic og operasanger Berit Mæland. Med i stykket er også skolebestyrer og landligger Østen Asheim, fekar Lars Kleppa, husbond Jens Ristingsvold og sauebonde Gudmund Valheim. Disse spilles av Morten Hetland, Jan Sigve Schelbred, Oddbjørn Olsen og Tom Reidar Bratteli, alle amatørskuespillere tilknyttet reyv- og teatermiljøet i Hjelmeland, Forsand og Strand.

Marko Kanic er frilansskuespiller fra Stavanger, gjesteskuespiller ved Rogaland Teater, og har spilt i filmer som Monstertorsdag og Villmark. Fru Obstfelder, eller Ingeborg Weeke, spilles av operasanger Berit Mæland fra Klepp, bosatt i København og sopran i Nordic Sopranos. Mæland har hatt en rekke operaroller i Danmark, og har brakt opera ut til folket gjennom sine mange varianter av opera.


Manus og regi
Manus og regi er ved Torfinn Nag, skuespiller, regissør og  tekstforfatter fra Stavanger. Nag har hatt regi på en rekke teateroppsetninger, vært skuespiller i filmer og serier, og spilte nylig i Makta på Straen på Stavangeren.

Gled deg til historiens første og kanskje eneste utendørs teaterforestilling på Nilsebu, 730 moh!


Fredag 26. august:
- 3-retters middag og kulturinnslag.
Den enkelte kommer seg inn til Lysefjorden turisthytte på egenhånd. Innkvartering på Lysefjorden turisthytte. 3-retters middag med kulturinnslag kl 19.

Alternative reiseruter:
a) Egen bil til Ådneram og videre over fjellet til Lysebotn.
b) Hurtigbåt fra Lauvvik fredag kl 16.45 (ankomst Lysebotn kl 17.40). På Lauvvik kai er det god parkeringsplass for biler. Plassreservasjon på http://bestilling.kolumbus.no/ 
Husk å bestille tur/retur.

c) Turistferje fra Lauvvik kl 9.30 og kl 15 (ankomst Lysebotn kl. 12 og kl 18). Plassreservasjon på https://www.visitflam.com/se-og-gjore/aktiviteter/fjord-cruise-lysefjorden/ 

Husk å bestille tur/retur. 

 

Lørdag 27. august:
- tur og kultur med utendørs teater.
Etter frokost går det skyttelbuss opp til Nilsebudammen kl 9 og kl 10.15. Ved hver bussavgang følger to turledere med på bussen og turen inn til Nilsebu. Turen inn til hytta er beregnet til tre timer i middels vanskelig terreng.

 

Vel framme finner den enkelte sin plass å sove om det blir eget telt eller felles lavvo som STF setter opp. Nysteikte lapper og kaffe deles ut til alle vandrerne. Senere blir det skuespill og andre kulturinnslag. Etterpå tennes grillene og egen middag lages. Kvelden avsluttes rundt bålet.

 

Søndag 28. august: 

- frokost og hjemreise. 

Vi spiser medbrakt frokost og pakker sekkene. Vi går i to puljer med to turledere i hver pulje. Avgang fra Nilsebu kl 9 og 10. Skyttelbuss fra Nilsebudammen kl 12 og kl 13.30. I Lysebotn er det følgende reiseruter:
a) Egen bil
b) Hurtigbåt fra Lysebotn kl 15.30 og kl 17.45 (ankomst Lauvvik kl 16.35 og kl 18.50).
c) Turistferje fra Lysebotn kl 18.


Turledere:
Bjørn Kristoffersen, Hans Gornitzka, Toralf Hebnes m. fl.

 

Kontaktpersoner for mer informasjon:

Torgunn Skrudland, 950 41 315 torgunn@stf.no og Marita Aksnes, 916 01 925 marita.aksnes@stavanger-kulturhus.no


Priser:

Voksen medlem (de som har kjøpt festivalpass Kapittel 2016  og medlemmer i STF ) kr 1450,-. Voksen ikke medlem kr 1950,-.

 

Hva dekker prisen:

Overnatting (i 4-sengsrom inkludert sengetøy og håndkle), 3-retters middag og frokost på Lysefjorden turisthytta, busstransport tur/retur Nilsebudammen, tilbud om båttransport av bagasje på Nilsebuvatnet, turledelse, kaffe og lapper på Nilsebu, overnatting Nilsebu, teaterforestilling og andre kulturinnslag.

 

Husk å skrive i kommentarfeltet under påmelding om du har eget telt eller skal ligge i lavvo. Hytta er reservert for skuespillere, teknisk personell m.fl. 

 

MULIGHETER FOR BÅTTRANSPORT AV TURUTSTYR OG BAGASJE OVER NILSEBUVATNET. 

 

Kart:

Turkart Hjelmelandsheiene 1:50 000.


Utstyr som turdeltakeren må ha med:

Gode fjellstøvler og klær for fjellturer (vann og vindtette, samt ullundertøy). Sovepose, liggeunderlag og telt (eller overnatting i felles lavvo). Med hensyn til påkledning og innhold i sekken, kan DNTs pakkeliste for fjellturer om sommeren  følges.


Utstyr som kan være kjekt å ha med:

Vandrestaver, fotoutstyr, kikkert.


Vanskelighetsgrad: 

Dette er en middels krevende tur.

 

 

 

Kontaktinformasjon: