Ulvarudlå med kulturformidling i Knudaheio (1316)

Fellestur

Dato
18. september 2016 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Garborg, Ulvarudlå, Knudaheio
Arrangører
Jæren Turlag, Stavanger Turistforening
Turkode
1316
Dette arrangementet er over!

"Desse heiane og myrane med fjella i aust og havet i vest, det er det einaste av land som rett kjem meg ved i verda." 

Dette skrev Arne Garborg (1851-1924) i Knudaheibrev i 1904. Søndag 18.september får vi vite mer om forfatteren Arne Garborg, og hvordan hans forfatterskap var inspirert av naturen i området rundt Knudaheio. Knudaheio var dikterens sommerstue, og her er Arne og Hulda Garborg begravd i hagen.  

På denne turen vil vi få en formidling av Garborgs liv og forfattarskap – og hvordan området og naturen rundt Knudaheio hadde påvirkning på hans skriving.

Søndagsturen starter ved en times formidling i Knudaheio kl. 11 – og videre med rundturen opp til Ulvarudlå etterpå. 

Oppmøte på P-plass ved Knudaheio søndag 18.september kl. 11. (For å komme til Knudaheio kjører vi til Undheim og tar opp mot Knudaheio) 

 

Etter en times formidling i Knudaheio, kjører vi deretter videre til Tjålandsvatnet. Her tar vi av på avkjørselen rett etter vannet og kjører til skiltet merket parkering på Tjåland. Fotturen er ca. 6 km og vil ta 3 timer. Rundturen vil gå gårdvei og i terreng med myr, lyng og bratte bakker. Toppen av Ulvarudlå (412 m.o.h.) gir oss en flott utsikt over Jæren - som også ga inspirasjon til Garborgs skriving.

Arrangementet er eit samarbeid mellom Jæren Turlag og Garborgsenteret. 

Turleder: Kjersti Langvik tlf: 99272914

Ulvarudlå med kulturformidling i Knudaheio (1316)

"Desse heiane og myrane med fjella i aust og havet i vest, det er det einaste av land som rett kjem meg ved i verda."  Dette skrev Arne Garborg (1851-1924) ...