Hjortejakt på Preikestolen! 15-20 år (470)

Fellestur

Fra dato
24. oktober 2015
Til dato
25. oktober 2015
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur,
Arrangører
Newroncamp, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane
Turkode
470
Dette arrangementet er over!
DNT ung lader med skarpt! Sammen med jegere har du nå mulighet til å være med på jakt. Området rundt Preikestolen har både hjort og rådyr, og siden STF er grunneiere har STF fellingstillatelse. Bli med på denne unike muligheten!

Påmelding innen: 15.oktober

 

Planleggingsmøte: 21.oktober kl 18 i STFs lokaler i Kannik.

Dag 1.
Oppmøte:
Med Tauferja 24. oktober kl 09.30. Turleder har på seg rød vest med en stor T på. Ta kontakt med turleder som registrerer deg, så går dere samlet opp på ferja, den går kl 09.45.
På tau møter vi jegerne og sammne kjører vi til skytebanen hvor alle før prøve leirdueskyting. Vi spiser medbrakt niste og kjører videre til Preikestolen etter lunsj. Her fordeler vi felleutstyr og går opp til Fjellcamp hvor vi slår leir. Vi bruker ettermiddagen til å planlegge jakten dagen etter, har det sosialt rundt bålet og lager felles middag.

Dag 2. Vi står tidlig opp for å få mest mulig ut av dagen. Etter en rask frokost og opprydding i leiren fordeler vi oss i to grupper. Dagens jaktmetode er "drivjakt". Dette betyr at noen sitter på post mens andre går i terrenget. Etter lunsj bytter vi om på oppgavene. Vi vet ikke om vi vender tomhente hjem, men vi kan ganrantere en spennede opplevelse. Klarer vi å felle noen dyr får du selvsagt mulighet for å være med å slakte!
Retur: Vi trar Tauferja tilbake kl 18. Retur Stavanger kl 18.40.

Pris medlem/ikke medlem: 550/ 800,-
Det lønner seg alltid å være medlem! Bli medlem  

Pakkliste: God varm sovepose, liggeunderlag, drikkeflaske, bestikk og tallerken, masse brødmat (frokost, lunsj og evnt.kvelds), hodelykt med nye batterier, ekstra tørt ullskift. Pakk alt i tette pakkposer, kan kjøpes i vårt tursenter eller pakk alt i en stor bosssekk (innfor ryggsekken) slik at du holder sovepose og tøy tørt selv om det skulle regne. Dårlig med tørkemuligheter på turen. Viktig å holde seg varm på føttene og hode! Penger/ ungdomskort til ferjen.

Påkledning

  • Ullundertøy (trøye, longs, truse)
  • Ullsokker og ullstrømper
  • Tynn ullgenser
  • Fjellbukse (vindtett, ev. vanntett/fukttransporterende)
  • Fjelljakke (vindtett, ev. vanntett/fukttransporterende)
  • Tjukk ullue eller vindtett lue
  • Ullskjerft eller ullhals (buff)
  • Ullvotter (ev. vanter eller andre innerhansker)
  • Vindvotter
  • Kraftige fjellstøvler eller gummistøvler med god såle

Kjekt å ha med: termos, rett i koppen, litt snacks, kikkert, kniv, dunjakke eller tykk genser til kvelden, heatpacks til å ha i vottene eller i sokkene om natta.

Hva er inkludert i prisen?
Turleder, 3-4 erfarne jegere, leirdueskyting, overnatting, middag lørdag,transport t/r Tau, admin og mva etter gjeldene satser.

Turleder: Ådne Sandvoll + erfarne jegere  
Kontakt for påmelding: Mail til Kristoffer Mæle Thuestad kristoffer@stf.no eller telefon 51840219.

Skulle det være spørsmål angående turen, av- og påmelding, betaling, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår informasjon på 51 84 02 00 mandag til fredag mellom 10.00 - 16.00 eller på e-post tursenter@stf.no Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer Vilkår for deltakelse


 

Kontaktinformasjon: