Lett skitur til Grautheller (508)

Fellestur

Fra dato
21. februar 2015
Til dato
22. februar 2015
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur,
Arrangør
Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
508
Dette arrangementet er over!
Korthelg på ski til koselige Grautheller. Vi følger Flatstøldalen inn, før vi siden krysser Grauthellervatnet inn til hytta. En lett skitur som de fleste med litt skiferdigheter kan klare

Avreise:
Vi samles utfor STFs lokaler i Kannik lørdag morgen kl 8.45. Avreise fra Stavanger i privatbiler kl 9.00 Vi kjører til Ådneram i Sirdalen.

Dag 1:
Vi starter fra Ådneram  kl 11.00 .Vi går på ski opp Flatstøldalen, videre til Holmevatn og følger anleggsveien opp Holmavasshei over Grauthellervatn og inn til hytta. Ca 4 timer gangtid, ca 14 km. Her lager vi felles middag og hygger oss sammen utover kvelden.

Dag 2:
Står opp og har en god felles frokost før vi returnerer samme vei. 

Hjemreise:
Forventer å være tilbake i Stavanger kl 17.00

Turledere: 
Tron Tjøstheim, 975 52 830, Gro Drangeid, Else Nygård 

Priser:
Voksen medlem: 400,-/ ikke medlem: 600,-

Hva dekker prisen:
Turledelse, overnatting, felles middag lørdag. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Kart:
Turkart Sirdalsheiane 1: 50 000.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Alle må ha godt utstyr, gode fjellski med stålkanter, eventuelt skismørning og/eller skifeller, skistøvler og turklær for skiturer i vinterfjellet. Hodelykt og sovepose er viktig. Minimum halvparten må ha med snøspade, de andre liggeunderlag og vindsekk iht fordeling på planleggingsmøte. Med hensyn til påkledning og utstyr i sekken, skal DNTs pakkeliste   for skiturer i vinterfjellet følges.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Fotoapparat, søppelsekk til å ake på 

Krav til deltakerne:
Deltakerne må være i god fysisk form. Hver av deltakerne kan måtte bære ca 1 kg ekstra vekt som er mat til felles middag samt litt felles utstyr. 
Planleggingsmøte:
Onsdag 18/2 kl 18 i STFs lokaler i Kannik.  

Lett skitur til Grautheller (508)

Korthelg på ski til koselige Grautheller. Vi følger Flatstøldalen inn, før vi siden krysser Grauthellervatnet inn til hytta. En lett skitur som de fleste med litt skiferdigheter kan klare Avreise: ...

Kontaktinformasjon:

  • Tron Tjøstheim
  • Tlf. 975 52 830