På ski i Frafjordheiene i spennende terreng (507)

Fellestur

Fra dato
20. februar 2015
Til dato
22. februar 2015
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur,
Arrangør
Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
507
Dette arrangementet er over!
På ski i Frafjordheienes spennende terreng hvor vi går utenom de vanlige skiløypene når vi besøker Blåfjellenden og Langavatn. Dersom været tillater det går vi over Strålaus og Austre Blåfjell. 

Vi starter med å kjøre til Høgaleite i Hunnedalen på fredag ettermiddag, går vel tre timer inn til Blåfjellenden hytta langs skitrasé, spiser kveldsmat og overnatter. Lørdag går vi til Langavatn hytta, enten over Nordheia, eller gjennom Blåstøldalen, eller alternativt over Vestre og Austre Blåfjell. Etter middag og overnatting på Langavatn hytta, går vi på søndag over fjellet til Høgalleite og kjører tilbake til Stavanger 

Vanskelighetsgrad:
Kupert Litt krevende 4 stjerner

Avreise:
Vi møtes på parkeringsplassen ved STF, fredag 20. februar kl 16 og kjører med private biler til Høgaleite.

Dag 1:
Starter fra Høgaleite kl 1730 og går inn til Blåfjellenden hvor vi ankommer ca kl 20.30. Lager middag og overnatter.

Dag 2:
Etter frokost sjekker vi ut og starter på turen til Langavatn. Traséen er avhengig av vær og føreforhold. Dagens etappe er ca 12 – 14 km, i vekslende kupert og småkupert terreng, beregnet til 6-7 timer. På hytta lager vi felles middag og overnatter.

Dag 3:
Spiser frokost på hytta, sjekker ut, og går over fjellet i kupert terreng, kanskje over Strålaus og Austre Blåfjell, enten til Høgaleitet i Hunnedalen eller via Sandvatn til Lortabu, hvor vi henter bilene og kjører tilbake til Stavanger. Traséen er avhengig av vær og føreforhold. Dagens etappe er 12 – 17 km avhengig av trasé, og den tar 6 – 7 timer.

Hjemreise:
Vi reiser heim med private biler. Beregnet ankomst til Stavanger ca kl. 18.

Turledere:
Charlotte Eltervåg, 474 63 625, Albert Johnsen, 

Priser:
Medlem kr 600,-, ikke medlem kr 800,-.
Prisen på turen er inklusiv mva etter gjeldende satser.

Hva dekker prisen:
Turledelse, overnatting og felles middag som lages på hyttene. Frukt, niste, tørrmat, termos, etc., må deltakerne ta med sjøl. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Utstyr som deltakerne må ha med:
Alle deltakerne må ha godt utstyr, gode fjellski med stålkanter, eventuelt skismørning og/eller skifeller, skistøvler og bekledning for skiturer i vinterfjellet, samt solbriller/slalombriller, hodelykt, og sovepose/lakenpose. Minimum halvparten av deltakerne må videre ha med snøspade, den andre halvparten må ha sovepose, vindsekk og liggeunderlag iht fordeling på planleggingsmøte. Med hensyn til påkledning og innhold i sekken, skal DNTs pakkeliste for skiturer i vinterfjellet følges.

Krav til deltakerne:
Begrenset til 16 deltakere. Hver av deltakerne kan måtte bære ca 1 kg ekstra vekt som er mat til fellesmiddager samt felles utstyr.

Planleggingsmøte:
Planleggingsmøte for praktiske og sikkerhetsmessige temaer, inkludert fordeling av utstyr og kjøring, avholdes onsdag 18. februar kl 19 i STFs lokaler i Kannik.

Kart:
Turkartene Lysefjorden eller Frafjord- og Bjerkreimsheiane

På ski i Frafjordheiene i spennende terreng (507)

På ski i Frafjordheienes spennende terreng hvor vi går utenom de vanlige skiløypene når vi besøker Blåfjellenden og Langavatn. Dersom været tillater det går vi over Strålaus og Austre Blåfjell. ...

Kontaktinformasjon:

  • Charlotte Eltervåg
  • Tlf. 474 63 625

Annonse