Hytte til hytte - fra Jonstølen til Bleskestadmoen med (552)

Fellestur

Fra dato
26. august kl. 14:00
Til dato
28. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom, Funksjonshemmede, Utviklingshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Ungdom, Funksjonshemmede, Tilrettelagt, Funksjonsnedsettelse, Ledsager, Kløvhest
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT Tilrettelagt STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
552

Åpnet for påmelding! 
Kjempeflott tur i Suldalsheiene, på mange måter Majesteten blant våre heier. Her finner vi de vakreste og mest ruvende toppene i fylket, rester av gamle ferdelsveier, og flotte godt bevarte stølsområder, som forteller om en annen tid i fjellet. Første natt på en av STF's flotte og nyere hytte Jonstølen. Natt nr 2 på Bleskestadmoen, tunet hvor den eldste STF hytta ligger. 

Planleggingsmøte:
Gramstadtunet - fysisk møte med informasjon og pakking av sekk (obligatorisk!) - mer info kommer, men ca to uker i forkant.

Dag 1:
Etter 1 ferje, og en lang kjøretur (ca 3,5 time i alt) parkerer vi nedenfor Jonstølen, og går opp lia til Jonstølen. Ikke en veldig lang tur, men opp til ei knallfin hytte!  

https://ut.no/rutebeskrivelse/13394173/fra-mosvatnet-til-jonstlen                                                                                       

Dag 2: 
Vi går ned til bilene, og kjører et par kilometer (så langt vi kommer) før vi starter oppstigningen langs Gaukstølånå før vi tar opp Dritarbakken til Skitstøl. Høres fælt ut, men her er det flott! Vi fortsetter videre til Krokvasstøl og Skromedalen, før det igjen går opp, opp på fjellet langs et stort vann og til Moltenuten før det går bratt ned igjennom skogen til Bleskestadmoen. Dette er absolutt den tøffeste dagen og vi starter derfor tidlig, og utnytter hele dagen, slik at vi får gode pauser innimellom. En strabasiøs, men flott etappe!                                                                                                                                                                                                  
Dag 3:
Vi starter over frodige marker og bort til elva, deretter er det over myr og noe fjell.  Litt opp, før det går mye nedover.  Etter hvert kommer vi over på en fin skogsvei før vi kommer helt nede på flaten hvor vi har parkert noen biler.  Der må vi vente en liten time mens vi venter på at sjåførene henter de andre bilene som står nær Jonstølen, før vi igjen kjører mot Stavanger.        

Krav til deltakerne:
Alle søm ønsker å være må på denne fjellturen, må ha vært med på torsdagstur/treningsturene i forkant! Informasjon om torsdagsturene med "Ung på tur". Denne turen kan bli en lengre og krevende tur tidsmessig, og har ulendt terreng. Man bør ha gått en del tur i fjellet med sekk. Vi har i utgangspunkt kløvhester til å hjelpe oss litt per idag, men det er en viss mulighet for at disse kan utebli på kort varsel. 

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem
950 kr / 1350 kr

Prisen dekker administrasjon, turledelse (STF medhjelpere), kost og losji, kløvhest og all transport. Dersom du har behov for personlig assistent / ledsager for hverdagslige gjøremål - betaler de kun 50% av medlemspris. Bruk rabattkoden LEDSAGER ved påmelding av personlig ledsager. Turen er subsidiert av BUFdir og DNT / Miljødirektoratet. 

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Turledere: 
Marie Nøkling og andre kjekke utdannede STF turledere som er med på turen. Trenger du personlig assistent/ledsager så husk å melde han/henne på også. Det vil ikke være helsepersonell tilstede. 

Pakkeliste
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer. Kløvhester vil bære sekkene, men hver enkelt deltaker må kunne bære en liten dagstursekk med nødvendig utstyr (solbriller, solkrem, medisiner) litt ekstra tøy, niste, drikke og en sittematte.

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

 

Hytte til hytte - fra Jonstølen til Bleskestadmoen med (552)

Åpnet for påmelding!  Kjempeflott tur i Suldalsheiene, på mange måter Majesteten blant våre heier. Her finner vi de vakreste og mest ruvende toppene i fylket, rester av gamle ferdelsveier, og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Marie Nøkling
  • Morten Abrahamsen