Sommerturlederkurs (905)

Dette arrangementet er over!

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet? Føler du deg trygg i bruk av kart og kompass og gjerne vil dele din glede over å være til fjells med andre? Bli DNT-sommerturleder! Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for Stavanger Turistforening og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid. 

Sommerturlederkurset arrangeres 25. – 29. mai. Vi begynner med en lengre teoriøkt om kvelden 25. mai, før vi tilbringer fire hele dager i fjellet. Teorikvelden gjennomføres ved STF sine lokaler i Stavanger, oppmøte i Olav Vs gate 18 klokken 17.00. Torsdag morgen er det oppmøte ved Eikebrekka i Ørsdalen klokken 09.30. Vi samordner transport før kursstart. De fire dagene i fjellet skal vi så tilbringe i Bjerkreimsheiene, og vi vil være innom DNT-hyttene på både Kvitlen og Støle.

Deltakerne vil få nærmere informasjon om kursprogrammet dag for dag. Hovedtemaene er likevel ledelse & kommunikasjon, turplanlegging, veivalg, værforhold, orientering og nattorientering, nødovernatting, elvevading, ernæring, førstehjelp i fjellet, med mer.

Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT-systemet.

Opptakskrav
Kurset er åpent for alle medlemmer som har bestått grunnleggende turlederkurs og ledet minst 3 fjellturer som turleder for STF/DNT på grunnleggende turledernivå, deltatt på ambassadørkurs (modul 1-2 i turlederstigen) og har tatt førstehjelpskurs de siste 2 år. Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering, ferdsel i høyfjellet over flere dager. Medlemsskap i DNT. Vi må ha minimum 8 deltakere for å gjennomføre kurset.

Søknad og søknadsfrist
Påmelding via nettsiden, i tillegg må du sende inn utfylt søknadskjema innen 10.mai, via denne lenken. Opptak gjøres etter søknadene som leveres inn separat. Deltakere som ikke blir tatt opp/ får plass vil få deltakeravgiften refundert i sin helhet. Det er 12 kursplasser på dette kurset. 

Pris
Kurset er for DNT medlemmer og koster kr 3000,- Bli medlem i DNT!
Du må være medlem for å få plass. Reise kommer i tillegg. Dersom du ikke får plass refunderes naturligvis deltakeravgiften. Deltakeravgiften for de som fullfører kurset refunderes etter tre overnattingsturer som sommerturleder for STF. 

Prisen dekker: Kursledere, overnatting og mat dag 3 og 4. Mat for de to første dagene i fjellet må deltakerne ta med selv. Mer informasjon om dette, pakkeliste, kart, osv. kommer i god tid før kurset.

Generell informasjon
Dersom du har spørsmål om dette kurset kan du ta kontakt med Tale Klingsheim på tale@stf.no

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter eller låne på Frilager.no.  

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Lignende kurs
Finn andre turlederkurs i regi av STF

Følg oss på Facebook og Instagram 
@STF1887

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Håvard Hansen
  • Tove Sivertsen
  • Marte Dale