Klart det går til Bakken gard 2022 (553)

Fellestur

Fra dato
2. september kl. 16:00
Til dato
4. september kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Klartdetgår, Tilrettelagt, Ledsager
Arrangør
Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
553

Bakken gård ligger i storslått natur mellom Bratteli og Songesand ved Lysefjorden. Gården er nylig totalrenovert, og er allerede blitt et yndet mål for fjellfolk i alle aldre.

På Bakken gård kan du nyte naturen i fred og ro, eller prøve deg på turer i nærområdet. Vi legger til rette for å dele gruppen, for både lettere eller mer krevende turer.

Hvem er denne turen for?
Turen er tilrettelagt for voksne med fysiske funksjonsnedsettelser. Fra kaien til hytta er ikke langt, men kan være krevende med nedsatt syn eller balanse / styrke. Stien er bratt og steinete (cirka 400m, og med 180 høydemeter) men vi bruker den tiden det tar å komme oss opp! 

Dersom man har behov for hjelp med daglige gjøremål tar man med personlig ledsager. Ledsagere betaler halv pris - bruk kode LEDSAGER. Barn og ektefelle er også velkommen til å bli med!

Påmelding
Fortrinnsvis nettpåmelding - klikk på "Meld deg på!" knapp til høyre. Alle skal melde seg på - inkludert familiemedlemmer / ledsagere. Ledsagere bruker rabattkoden LEDSAGER for å få redusert deltakerpris.
Alternativt via epost til Beate Eikemo i STF, beate@stf.no, 41402817. Ha klar følgende info - DNT/STF medlemsnummer dersom du er medlem, fullt navn, fødselsdato (6-siffer), mobilnr og epost. DU kan også melde deg på ved å hendvende deg til tursenteret. Oppgi turnummeret som er 553.

Planleggingsmøte
Informasjon kommer

Turbeskrivelse

Fredag: Vi møtes på Ruten, Sandnes kl 15.45, og kjører inn til Lauvik hvor hurtigbåten tar oss med til Bakken. Båten går 16.45 fra Lauvik. Turen opp til hytta er bratt, men vi tar oss god tid og bruker omlag halvannen time opp til gården. Vi installerer oss i hytta, og lager en god middag.

Lørdag: Det er muligheter for korte eller lange turer. Vi deler gruppa dersom det er behov. Så møtes vi til felles middag om kvelden.

Søndag: Etter frokost rekker vi en kort tur, før vi må vaske ut, pakke, og gjøre oss klar for den bratte nedstigningen.

Retur fra Bakken 15.59, ankomst Lauvik 16.35. Vi er tilbake på Ruten i 18.00-tiden.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Pris
Medlem i DNT 950 kr / ikke-medlem 1350 kr. Unge voksne 19-26år - medlem kr 400 / ikke-medlem kr 575. Barn 0-18 år - medlem i DNT 200 kr / ikke medlem 400 kr.
Prisen inkluderer overnatting, båtbillett, middag fredag og lørdag, turledelse, evt. ledsager, administrasjon. Snacks medbringes av den enkelte. Kostnader for kjøring i privatbiler til/fra Lauvvik deles på alle (3kr/km bensin + evt. bompenger) og ordnes direkte med sjåføren.
Turen er subsidiert med tilskuddsmidler fra Stavanger kommune og Miljødirektoratet.
Har du lyst å delta på turen men har dårlig råd, kan du søke om økonomisk støtte. Ta i så fall kontakt med Helen (helen@stf.no, tlf 51840219).

Pakkeliste
Vi viser til DNTs pakkeliste for sommerturer. Trenger du utstyr til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter på Kannik.  

Vilkår for deltakelse
For å delta på denne overnattingstur ønsker vi at du har vært med på en eller flere lørdagsturer med Klart det går i STF. Dersom dette ikke lar seg gjøre, og du er i god form, ta kontakt for å diskutere.
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Spørsmål?
Lurer du på om dette er noe for deg? Har du spørsmål ellers om turen? Ta kontakt med Beate -  beate@stf.no eller telefonnummer 41402817.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer i DNT. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Andre DNT Tilrettelagt turer og aktiviteter
Se www.stf.no/dnt-tilrettelagt og følg oss på Facebook. Hold deg oppdatert ved å abonnere på DNT Tilrettelagt Nyhetsbrev

 

 

Klart det går til Bakken gard 2022 (553)

Bakken gård ligger i storslått natur mellom Bratteli og Songesand ved Lysefjorden. Gården er nylig totalrenovert, og er allerede blitt et yndet mål for fjellfolk i alle aldre. På Bakken ...

Kontaktinformasjon: