Møt våren på Skåpet sammen med Klart det går 2022 (560)

Fellestur

Fra dato
20. mai kl. 10:00
Til dato
22. mai kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalogen2022, Lavterskel, Klartdetgår, Tilrettelagt, Ledsager
Arrangør
Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
560
Dette arrangementet er over!

Bli med oss på de velkjente, karakteristiske (og velfotograferte) hyttene som ligger en relativt lettgått tur ifra vakre Vinddalen til Skåpet, med mulighet for dagstur forbi Gamle Skåpet og opp svenskeveien til Kvernavatnet. Med denne godbiten gjelder det å være tidlig ute, denne er det mange som har ventet på!

Hvem er denne turen for?
Turen er tilrettelagt for voksne med fysiske funksjonsnedsettelser. For informasjon om hva som gjelder under korona og ledsaging - klikk her. Dersom man har behov for hjelp med daglige gjøremål kan man ta med egen ledsager - ledsager må også melde seg på på lik linje som deltakere men har mulighet til å betale rabattert pris - legg da inn kode LEDSAGER. Barn og ektefelle er også velkommen til å bli med!

Påmelding
Fortrinnsvis nettpåmelding - klikk på "Meld deg på!" knapp til høyre.
Alternativt via epost til Beate Eikemo i STF, beate@stf.no, 41402817. Ha klar følgende info - DNT/STF medlemsnummer dersom du er medlem, fullt navn, fødselsdato (6-siffer), mobilnr og epost.

Planleggingsmøte

Torsdag 12. mai klokken 17 i Tursenteret (evt et alternativt opplegg, vi kontakter deg når det nærmer seg) 

Turbeskrivelse
Fredag: Vi møtes på STF/Jernbanelokket klokken 10.00, og kjører til Vinddalen. Vi går på ulendt sti langs elva. Videre på delvis steinsatt og oppbygget gangvei til Tyrejuvet og gjennom glissen bjørkeskog fram til hyttene ved Soddatjørna. Turen er på 3,5 kilometer, og vi beregner cirka tre timer. Vi installerer oss på hyttene og lager felles middag.

Lørdag: Etter en god frokost følger vi stien østover forbi Gamle Skåpet og videre til Kvernavatnet. Etter en god lunsjpause går vi tilbake samme vei. Vi fyrer opp i badstua, tar kanskje et bad, og lager middag.

Søndag: Etter frokost og utvask returnerer vi til Vinddalen, og kjører hjem.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Pris
Medlem i DNT 1250 kr / ikke-medlem 1750 kr. Ledsagere betaler halv pris med å bruke kode LEDSAGER ved påmelding.
Prisen inkluderer overnatting, middager, turledere, evt. turledsager, administrasjon. Frokost, niste, lunsj og snacks medbringes av den enkelte. Kostnader for kjøring i privatbiler deles på alle (3kr/km bensin + evt. bompenger) og ordnes direkte med sjåføren.

Har du lyst å delta på turen men har dårlig råd, kan du søke om økonomisk støtte. Ta i så fall kontakt med Beate (beate@stf.no).

Pakkeliste
Vi viser til DNTs pakkeliste for sommerturer. Trenger du utstyr eller tips om utstyr til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter på Kannik. Du kan også leie utstyr hos våre venner på Frilager.no.

Vilkår for deltakelse
På denne turen er det et stykke i variert terreng opp til hytta, og man må regne med 2 timer i et middels tempo. Man kan velge hvor enkel / krevende tur man ønsker å delta i på lørdagen. På denne turen er det krav om å ha deltatt på våre kjekke lørdagsturer som går en gang i måneden. Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Denne turen er subsidert med tilskuddsmidler fra BUFDIR og Stavanger Kommune.

Spørsmål?
Lurer du på om dette er noe for deg? Har du spørsmål ellers om turen? Ta kontakt med en av turlederne: 

Guro Waksvik, mobil 979 84 811 eller Elisabeth, mobil 992 43 335.

Ønsker du være frivillig eller ledsager STF på denne turen? Ta kontakt med beate@stf.no.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer i DNT. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Andre DNT Tilrettelagt turer og aktiviteter
Se www.stf.no/dnt-tilrettelagt og følg oss på Facebook. Hold deg oppdatert ved å abonnere på DNT Tilrettelagt Nyhetsbrev

 

 

Møt våren på Skåpet sammen med Klart det går 2022 (560)

Bli med oss på de velkjente, karakteristiske (og velfotograferte) hyttene som ligger en relativt lettgått tur ifra vakre Vinddalen til Skåpet, med mulighet for dagstur forbi Gamle Skåpet og opp ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Elisabeth Olsen
  • Guro Waksvik
  • Caspar Berends