Trælafjellet (723)

Fellestur

Dato
26. juni kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Søndagstur, Fjelltur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF 60+
Turkode
723

Bli med på en flott fjelltur langs kanten av Ørsdalsvannet 600 m under oss.

Vi parkerer samme sted som for tur til Store Skykula, ved Lauperak hyttefelt. Vi følger også den fine stien merket til Skykula, opp 200 høydemeter, og så fint og flatt innover i vakkert terreng. Like før Skykulastien svinger til høyre, tar vi til venstre over Trælafjell og fortsetter ned til kanten mot vatnet. Flott utsiktspunkt både her og på flere småtopper videre langs kanten. Til slutt går vi ned den samme stien som vi gikk opp. Turen tar 4-5 timer i rolig tempo, pauser inkludert. Kjøretid ca. 1 time fra Sandnes.

Turledere:
Elsa Andersen, 95203751 og Ingri Høiland, 97001245. 

Frammøte: 

P-plass mellom Stavanger stadion og Eiganes gravlund kl. 09.30 eller p-plass ved nordenden på Brueland senteret Sandnes kl. 10.00

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Pris:
Gratis for medlem. Kr 40 for ikke-medlemmer. Eventuelle bompenger og drivstoffgodtgjørelse avtales under turen og betales direkte til sjåførene av de enkelte bilene.

Husk å ta med en solid niste, termos og godt fottøy. Kle deg for årstiden i høyfjellet En god rast er en naturlig del av turen. Er været bra, er det mulighet for et bad når vi er tilbake på parkeringsplassen 

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Generelt om søndagsturene: 

Vi arrangerer vanligvis søndagstur en gang i måneden. Turene går i vekslende terreng. Lengden varierer, men en vanlig søndagstur ligger normalt innenfor 3-4 timers gåtid i middels terreng. Enkelte turer er merket som sprekturer. Dette er lengre og mer krevende turer med et noe høyere tempo enn de ordinære søndagsturene.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Elsa H. Andersen
  • Ingrid Vangdal Høiland