Jæren på langs: Fra Sirevåg til Kvassheim fyr (600)

Fellestur

Dato
24. april kl. 08:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Søndagstur, Dagstur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Søndagsturkomiteen , Voksengruppa STF
Turkode
600

Første etappe av søndagsturene langs Jærkysten. Vi gjentar tradisjonen med at årets første tur er en etappe langs Jærkysten, slik at vi i løpet av 7 år til sammen går langs hele kysten fra Sirevåg til Tasta. I 2019 gikk vi ut fra FV 44 og ut langs kysten til Hellvik. Denne gangen tar bussen oss til Sirevåg der vi går langs små idylliske bukter og fjellknauser til Ogna. Der må vi litt inn i landet for å krysse elva. Vi går ut igjen til havet på sandstrender og gjennom noen skogholt før vi kommer til Brusand camping. Her går vi over sanddynene utenfor våtmarksområdet, Vaulen. Videre på sandstrand og mer steinete beitemarker til Kvassheim fyr. Avhengig av vær og vindretning kan vi gå turen i motsatt retning for å få vinden i ryggen.

Generelt om lang-søndagsturene: 
Dette er søndagsturene for deg som liker å gå litt lengre, litt brattere og litt mer krevende enn til vanlig. Gåtid er mellom 5-7 timer, og felles busstransport gir uante turmuligheter ved å starte på et sted og avslutte på et annet. Ingen påmelding. For frammøte og mer informasjon se under. 

Turleder:
Grethe Wathne, tlf 97174250

Frammøte: 
Buss fra gamle Stavanger stadion kl 8.30, fra Sandnes kl 9. I Sandnes stopper bussen i Jernbaneveien, rett vest for Tinghuset (ved de parkeringsplassene som står oppstilt i området). Påstigning på bussholdeplasser langs Rv 44 mellom Stavanger og Sandnes dersom det gis beskjed om dette på SMS til turleder (se navn og nummer over). Turstart fra Sirevåg kl. 10.00.

Retur, sted og tid: 
Avreise fra Kvassheim ca kl 16:30. Ankomst Stavanger ca kl 17:45


Priser: 
Medlem kr 300, ikke medlem kr 400. 

Kart: 
Norges-serien Stavanger 1: 50 000

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Godt fottøy, vindtett og vanntett tøy, sitteunderlag, mat og drikke.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Fotoapparat, vandrestaver.

 
Vi gjør oppmerksom på at det ikke er ønskelig med hund på våre turer da vi ofte krysser dyr på beite.  
 

 

 

Jæren på langs: Fra Sirevåg til Kvassheim fyr (600)

Første etappe av søndagsturene langs Jærkysten. Vi gjentar tradisjonen med at årets første tur er en etappe langs Jærkysten, slik at vi i løpet av 7 år til sammen går langs ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Grethe Wathne