Sommer i skjærgården (306)

Fellestur

Fra dato
16. juli kl. 08:00
Til dato
20. juli
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Arrangører
Stavanger Turistforening, Barnas Turlag Stavanger
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
306
Dette arrangementet er over!

Bli med til Nodhagen, Turistforeningens eget sted ved sjøkanten på Bergsagel. Vi skal fiske og kose oss i sjøkanten. Det blir også tid til en topptur til Vårlivarden. Vi overnatter i telt eller hengekøye i sjøboden. Huset disponeres til opphold og matlaging - huset har noen sengeplasser, men vi baserer oss på å sove i telt og hengekøyer i sjøhuset. 

Frokost vil vi spise inne i huset, mens middagen vil bli servert ved langbord i sjøhuset.

Dag 1: Deltakerne kan komme mellom klokken 10 og 12, slik at vi får slått leir og har tid til å leke/utforske området etterpå. Gi beskjed til en av turlederne om du kommer senere enn dette. 

Denne turen vil være en familietur ved sjøen hvor fisking, bading og turer i nærområdet vil stå i fokus. Det vil bli satt garn, satt ut krabbeteiner, rodd i båter og padlet i kanoer, i tillegg til turer som blant annet Vårlivarden og andre turmål i nærområdet. Det er fine bademuligheter i sjøen rett nedenfor huset, og bare en kort kjøretur dersom vi vil bade i litt varmere ferskvann. 

Vi planlegger aktivitetene etter værforholdene og informerer om planene når disse legges underveis. Vi tar sikte på minst en fellesaktivitet hver dag. 

Dag 5: Etter frokost tar vi ned leiren og vasker ut huset. Vi hjelper hverandre slik at ingen reiser før alt er ferdig vasket og klart. Været vil avgjøre hjemreise. Er det fint vær, utnytter vi dagen.

Utstyr som må tas med: Alt som trengs til overnatting ute - telt, liggeunderlag, hodelykt, varme og vanntette klær og tursko, solbriller, solkrem og myggkrem. 

Ta med tørrmat, pålegg og drikke til lunsj/turmat. Gjerne pølser til bålmat. Vi står for middagene. Nodhagen ligger i forholdsvis kort kjøreavstand til matbutikk, og det er mulig å få tid til å supplere matbeholdningen underveis.

Utstyr som kan være kjekt å ta med: Redningsvest, badetøy, fiskeutstyr. 

Vi parkerer bilene ved huset, så det vil være mulig å bruke bilene som lagringsplass. 

Merk at Stavanger turistforening sine turledere ikke er lønnede, men at alt blir gjort på dugnad. Vi forventer derfor at alle bidrar til matlaging, oppvask og ryddig, slik at dette skal bli en god opplevelse for alle. Vi kommer til å sette opp oppgavelister hvor vi fordeler fellesoppgaver på familiene underveis på turen.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre Barnas Turlag arrangementer

Følg oss på Facebook

Merk det er mulig å søke støtte om subsidierte deltakerplasser

Dersom du trenger utstyr til turen så kan vi anbefale å leie dette på frilageret

Sommer i skjærgården (306)

Bli med til Nodhagen, Turistforeningens eget sted ved sjøkanten på Bergsagel. Vi skal fiske og kose oss i sjøkanten. Det blir også tid til en topptur til Vårlivarden. Vi overnatter ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Marie Kvitvær