Forsommertur i vakre Bjerkreim (702)

Fellestur

Fra dato
10. juni kl. 09:00
Til dato
12. juni
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kvitlen, Sommertur, Dnt-Turerforvoksne, 60+,
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF 60+
Turkode
702
Dette arrangementet er over!

Bli med på tur i et vakkert kulturlanskap fra Eikebrekka til Kvitlen. Den frodige Kvitladalen er foreslått som nasjonalpark. Det er ikke uten grunn! Vi tar turen i den kanskje aller fineste tiden, når våren har fester grepet og sommeren er underveis.

Planleggingsmøte : Tirsdag 7. juni klokken 17 i STF sitt hus i Kannik. Olav Vs gate 18.

Turbeskrivelse første dag:

Vi møtes på Jernbanelokket/STF klokken 10.00, og kjører i private biler til Eikebrekka i Bjerkreim. Stien går nedover en steinete li til den møter en gammel driftevei. Etter jevn stigning oppover Austdalen, kommer vi til Laugarvatnet. Stien videre er fint steinsatt og delvis bygget ut i vannet. Fra østenden avvannet fortsetter stien gjennom bjørkeskog til stidelet mot Bjordal. I bakkeskråningen mellom gamle trær står gardshuset på Brattabø. Flere tufter vitner om stor aktivitet i tidligere tider. Stien fortsetter gjennom et enestående vakkert kulturlandskap fram til Kvitlen. Her ligger ruiner etter den tidligere fjellgarden Kvitlen, som har vært bebodd fra middelalderen og fram til 1935 da husene brant ned og folkene flyttet fra garden. Vi tilbereder et godt måltid, og slapper av. Dagsetappen er på 11 kilometer. Vi tar oss god tid, og bruker omtrent 6 timer.

Turbeskrivelse andre dag: 

Vi spiser frokost, smører niste og tar en dagstur langs Kvitlaåna mot Støle. Løypa går for det meste gjennom bjørkeskog og over myr. Turen er lettgått, men kan være våt. Vi spiser niste, returnerer til Kvitlen og lager middag.

Turbeskrivelse tredje dag:

Etter frokost og utvask går vi tilbake til Eikebrekka, og kjører hjem.

Prisen inkluderer turledelse, overnattinger og to middager. Ta med egen mat til frokost og lunsj. Havregrøt inkluderes i prisen om du ønsker det.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Bli med 60+ på tur! 

60+ er Stavanger Turistforenings seniortilbud. En svært aktiv gjeng med frivillige ildsjeler arrangerer turer og møter gjennom hele året, fra månedlige medlemsmøter og dagsturer til overnattingsturer. Her finner du en oppdatert turkalender for 60+.

Tilbudet er tilrettelagt for de over 60, men turene er selvfølgelig også åpne for folk i alle aldre som ønsker seg en hyggelig tur i rolig tempo. 

Følg 60+ på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Gaute Njå
  • Guro Waksvik