Fjelltur med vinkurs på Bakken gård (617)

Fellestur

Fra dato
9. september kl. 16:50
Til dato
11. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Sandsa, Vinkurs, Gourmet, Hyttetur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
617

For fjerde året på rad gjentar Turistforeningen suksessen med fjelltur og vinkurs, denne gangen på Bakken Gaard i Lysefjorden. Vin-entusiastiske turledere i samarbeid med en erfaren vinkjenner loser deg trygt frem til hytta hvor det blir vinkurs og mat som passer til sesongen. Det blir dagsturer i området på lørdagen. Perfekt kombinasjon for deg med interesse for både fjord & fjell, vin og god mat!

Fredag: 
Vi tar kombibåt fra Lauvvik fredag kl 16.50 og ankommer Bakken 17.10. Vi avtaler evt felles kjøring til Lauvvik på planleggingsmøtet. Fremme på hytta tilbereder vi en god felles middag.

Lørdag: 
Etter kaffe og frokost går vi en dagstur i området, 3-4 timer. Husk å ta med badetøy! Vel tibake på hytta gjør vi klar til middag og dekanterer vinene til kurset.

Søndag:
Vi spiser frokost og vasker oss ut av hytta, før vi går en lett tur med spektakulær utsikt over Lysefjorden. Båten tilbake har avgang fra Bakken kl 15.59, og ankomst Lauvvik ferjekai kl 16.35.


Frammøte: 
Oppmøte ved Stavanger Turistforening ca kl 15.30 for å nå avgang med båt fra Lauvvik kl 16.45.

Transportmiddel:
Samkjøring i privatbiler. Kostnader for ferjen og privatkjøring kr 3/km som deles på alle inkludert sjåføren.

Turledere:
Pål Skeggs, 91811858, Eirill Songstad Seim og Otto Galta

Planleggingsmøte:

Tirsdag 6. september 2022 kl 17.30 (online-møte, fysisk oppmøte ikke nødvendig)

Priser:
Voksen medlem / ikke medlem: Kr 1350 / kr 1550. 

Hva dekker prisen:
Prisen inkluderer turledere, båt tur/retur Lauvvik - Bakken kai, administrasjon, overnatting,  og vinene som inngår i vinkurset samt middag fredag og lørdag. Tørrmat (frokost og niste) tar den enkelte med selv.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Pakk i stor sekk (det skal være plass til felles mat og drikke) og ta med vanlig turutstyr, hodelykt (med nye batterier), termos, tørrmat for frokost og lunsj (matpakke) lørdag og søndag, lakenpose (eller tynn sovepose) og godt fottøy (fjellstøvler, ikke joggesko). Ta også med to vinglass til vinkurset! Se ellers DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet.. Utsyr kan lånes for en rimelig penge på www.frilager.no  

Krav til deltakerne:
Normal kondisjon. Kunne bære sekk på 10-15 kg. Turen grades som middels krevende, men kan bli mer krevende avhengig av været, samt tyngden på sekken.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Fjelltur med vinkurs på Bakken gård (617)

For fjerde året på rad gjentar Turistforeningen suksessen med fjelltur og vinkurs, denne gangen på Bakken Gaard i Lysefjorden. Vin-entusiastiske turledere i samarbeid med en erfaren vinkjenner loser deg trygt ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Eirill Songstad Seim
  • Pål Skeggs